Minneutstilling for Maria Bugajska

Galleri Vanntårnet inviterer til minneutstilling for den avdøde nesoddkunstneren Maria Bugajska, med framføring av spesialkomponert verk av Ewa Serafin. Åpning fredag 24.april 2009 kl. 18:00. Lørdag og søndag er utstillingen åpen mellom 12:00 og 16:00.

Minneutstillingen tar opp tråden fra et prosjekt påbegynt av Maria Bugajska før hennes bortgang i 2007. I samarbeid med komponisten Ewa Serafin, planla hun en utstilling som tok for seg hennes mer abstrakte arbeider med tilslørte innslag av konkrete elementer. Ewa Serafin skulle stå for musikken som skulle framføres under utstillingen.

Den kommende minneutstillingen på Galleri Vanntårnet er ikke en retrospektiv utstilling, men en realisering av dette prosjektet. Verkene som blir presentert er fra forskjellige perioder og spenner over 25 års produksjon. De tar for seg en særegen atmosfære, og det spesielle uttrykket og teknikken skaper en rød tråd i utstillingen.

Ewa Serafin har komponert musikkverket ”Music of Psalms” som vil framføres av en stryketrio søndag kl. 13.00. Musikken er skrevet til minne om Maria og er tilegnet henne. Både bildene og musikken understreker dermed Maria som kunstner og menneske – lidenskaplig, følelsesladet og mangesidig.

Legg til ekstern kalender…