Demonstrasjon mot Fritt Ord-prisen som blir gitt til forfatter og filosof Nina K. Monsen

Det har vært sterke reaksjoner på at Nina Karin Monsen mottar årets Fritt Ord-pris og LLH lager en markering mot Fritt Ord prisen til Nina Karin Monsen på Christian Fredriks plass (ved Oslo S), og videre til Operataket.
– Bli med på vår markering mot at Norges gjeveste ytringsfrihetspris i år går til en samfunnsdebattant som driver offentlig trakassering av minoritetsgrupper.


Private aktører som samarbeider med blandt annet LLH står for arrangementet.


________________________________________


I 1978 fikk Kim Friele stiftelsen Fritt Ords ærespris for sitt arbeid for homofiles og lesbiskes rettigheter. I år ble prisen tildelt Nina Karin Monsen, skriver Dagbladet.

Tildelingen er svært omstridt. Prisen er på 400.000 kroner.

Årsaken til debatten rundt Monsen er at hun den siste tiden har viet mye av sin tid til å kjempe mot den nye ekteskapsloven som likestiller homofiles og heterofiles rettigheter.

I boken «Kampen om ekteskapet og barnet» sidestiller Monsen homofile med psykisk utviklingshemmede som «kan ha krav på trygd som medfødt ufør».

Friele sier at hun føler Monsen sjikanerer en hel gruppe og sier hun føler seg «pisset på».

- At noen får nesten en halv million kroner, heder og ære for å si ting vi protesterte mot for mange tiår siden, er fortvilende, sier Friele.

kilde: Nettavisen

Legg til ekstern kalender…