Nachspiel/Vorspiel

Velkommen til åpning av Nachspiel/Vorspiel, årets sommerutstilling på Vestfossen Kunstlaboratorium, lørdag 2. mai kl 13.30.

Den ene delen av utstillingen, Nachspiel, presenterer de siste ti års festspillkunstnere. Til den andre delen, Vorspiel, har hver av festspillkunstnerne fra 1999-2008 invitert en norsk kunstner som har markert seg eller som de tror vil prege samtidskunsten i fremtiden. Så i år blir det Nachspiel med festspillkunstnerne Inghild Karlsen, Olav Christopher Jenssen, Per Barclay, Bjørn-Sigurd Tufta, Bjarne Melgaard, A K Dolven, Elmgreen & Dragset, Ole Jørgen Ness, Børre Sæthre og Book & Hedén. Og Vorspiel med de spesielt inviterte kunstnerne Martin Skauen, Lars Monrad Vaage, Josefine Lyche, Mari Slaattelid, Sverre Bjertnes, Kjersti G. Andvig, Ane Mette Hol, Marit Følstad, Bård Ask og Helene Sommer. Nachspiel/Vorspiel ser både bakover, og fremover og er en sjelden anledning til å få et inblikk i hvor norsk kunst er og hvor den er på vei. Utstillingen vises fra kl 11 – 18 hver dag til og med 4. oktober 2009. Årets utstilling på Galleri Star er viet Alex Katz og åpner 2. mai kl 15.00.

Torpedo kunstbokhandel har i forbindelse med utstillingen bygget opp et et arkiv som presenterer tilgjengelige publikasjoner om de aktuelle utstillerne.

Performance med Bård Ask kl. 14.30 presis i 3 . etg. over Galleri Star, begrenset antall plasser. Vises kun en gang og er Bård Ask sitt bidrag til utstillingen.

Kurator for utstillingen er Kristine Jærn Pilgaard.

Legg til ekstern kalender…