Sandra Norrbin - Och Livet Stod Bredvid

[Bilde]


Vi føler oss utestengt før det hele har begynt; en oppblåsbar redningsbåt streber med å få fylle sine former innenfor utstillingslokalets vegger. Sandra Norrbins installasjon oppleves fysisk og ubehagelig, vi får assosiasjoner til klaustrofobi eller reel utestengning. Norrbin er kunstneren som kjemper med materialer hun febrilsk prøver å få kontroll over. Denne simulakren av en redningsbåt er defekt som redningsbåt og kan umulig redde noen som helst. Och Livet Stod Bredvid handler kanskje om å niholde på kontrollen, om paniske redningsaksjoner som er dømt til å mislykkes.

På kinesisk består ordet krise av to tegn. Det ene står for fare og det andre for muligheter.
Norrbins kunst har alltid vært preget av denne dobbeltheten, denne selvmotsigelsen mellom to forskjellige tendenser, for stort-for lite, for fast-for løst, for mye kontroll-for lite kontroll, for beskyttet-for ubeskyttet. Redningsbåten, som krampaktig prøver å utvikle og utvide seg i utstillingsrommet som en enorm muskel, klarer aldri å fullt ut fylle sine former. Det er rett og slett ikke plass til den, og plass er det heller ikke for tilskueren. Verken redningsbåten eller vi får lov til å utfolde oss i dette rommet. Redningsbåten er innestengt og vi er utestengt.

Gry Orfei Solbraa
Oslo, Mai 2009


Sandra Norrbin (født 1976 i Vadstena, Sverige) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim. Och Livet Stod Bredvid er Norrbins andre utstilling i galleriet. Til sommeren skal hun delta på Tempo Skien kuratert av Jan Christensen. Sandra Norrbin bor og jobber i Oslo, og ble i våres tildelt Rådshusatelieret.


Sandra Norrbin ønsker å takke Bruno K. Öijer

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Vederlagsfondet




Galleriet vil kun være åpent etter avtale i utstillingsperioden.
Installasjonen sees gjennom vinduene. Utstillingen står til Søndag 14. Juni




Fra 8. – 14. Juni viser LAUTOM arbeider av Ane Mette Hol og Øystein Aasan på Liste, The Young Artfair i Basel, Sveits.

Legg til ekstern kalender…