Nytt LE CORBEAU album - Evening Chilll / Montreal Of The Mind



Dette er Le Corbeau’s oppfølger til det mesterlige selvtitulerte minialbumet som ble kåret til et av 2008s beste undergrunnsalbum på Tiger. Denne gang har bandet blitt utvidet med flere musikere, men uttrykket har likevel blitt mer nedstemt. I spissen for Le Corbeau finner vi gitarist og billedkunstner Øystein Sandsdalen.
Før Le Corbeau har Sandsdalen i et tiår satt sine spor i Oslos mest skyggelagte bakgater og ølbuler. Først gjennom postrock-bandet Thee Unmist, senere i det Snöras-relaterte hardcore-bandet Angora Static før han i 2005 krabbet ombord som gitarist i Serena Maneesh ved siden av Emil Nikolaisen.

Albumet har en nostalgisk spøkelsesaktig stemningstone, som knytter de ulike låtene sammen gjennom de musikalske sprangene: Her rommes alt fra Bad Seeds-aktige garage-noir låter med fullt band, til ensomme John Fahey-inspirerte gitarstykker. Lytteren innvies låt for låt inn i ulike stemningsverdener som sender tankene til Goblin’s nostalgiske horrorstemnnger og David Lynch’s fasetterte univers: Ikke før har du latt varmen fra en vakker gitarmelodi ta bolig i kroppen din, før du oppdager at den også sprer en bekmørk, ukjent uro.

Plata er innspilt på nattestid med hjelp av et solid lag av medmusikanter, deriblant Marius Ergo (Magnus Moriarty, Lukestar mfl), Jørgen Skjulstad (Center of the Universe) og Henrik Lie (Rumble in Rhodos). I ettertid har bandet også blitt forsterket med Dag Stigberg (Madrugada, My Midnight Creeps).

Coveret er laget av Øystein Sandsdalen selv og trykkes i et førsteopplag på 1000 CDer med håndbrettede og nummererte cover, samt på vinyl.

Evening Chill/ Montréal of the Mind er et dokument over et indre levd liv.

Legg til ekstern kalender…