KULTIRATION / Super Deluxe

KULTIRATION:

Svenske Kultiration kommer fra Göteborg, og har i løpet av 5 års fartstid med sine tre studioalbum konstant jobbet med å utforske nye musikalske territorier . De kombinerer inspirasjon fra vår nåtidige musikkarv med influenser fra folkemusikk, jazz og backbeat reggae. Instrumenter som fiolin, trekkspill og kontrabass kombineres med trommer, bass, keyboards og blåsere, og danner et unikt lydbilde som ikke likner på noe annet. Tekstene er stort sett på svensk. Musikken kan ikke beskrives på noen bedre måte enn rett og slett; Kultiration.
På debutalbumet ”Om Gaia” sto musikken deres frem som rå, ærlig og fengende. Bandets frontfigur, Marcus Berg, sier det selv best når han beskriver musikken som en blanding av reggaen han elsker, kulturen han har vokst opp i og viljen til å uttrykke et ærlig budskap.

Andrealbumet ”Grogrund” viste at bandet hadde utviklet sounden og stilen sin ytterligere; vakrere, men også mer drivende. Større arrangementer og mørkere stemninger preger denne utgivelsen. Et samarbeid med den svenske dub-legenden Internal Dread resulterte i skiva ”Kultiration möter Infernal”, og en gig på slutten av 2006 ble til et livealbum ved navn ”Kultiration is Alive”. Så fulgte tredje studioalbum, ”Döden Föder”, som er en reise gjennom lys og mørke, tunge grooves og melodilinjer fylte av håp. Dette albumet kom også i en dubmix-utgave i begrenset opplag på vinyl; ”Döden Föder Dub”.

Deres etterlengtede fjerde album slippes 8. april. Det heter enkelt og greit ”Kultiration”, og ryktes å bli deres sterkeste utgivelse, noe som sier ikke rent så lite. Et mer avskallet og enklere lydbilde, som like fullt bærer i seg en mangefasettert helhet, og demonstrerer nok en gang Kultirations aldri avtakende evne til å finne nye veier og utforske hva musikken, livet og alltet kan være!

Kultiration turnérer i Skandinavia og Europa i 2009, så følg med og få med deg et av Skandinavias for tiden mest spennende band!

Etter suksessen på Cosmopolite 16. mai og ikke minst total overlegenhet i Kuba parken 17. mai, så er det atter en gang duket for magi av ypperste klasse.

SUPER DELUXE:

Super Deluxe er et livlig reggae band inspirert av India, rainbow gatherings og ”Flower Power.” Når de spiller LIVE synger publikum med selv når de aldri har hørt sangene før. CD’en “Best Quality” ble laget i 2006 og har fans rundt omkring i verden på steder som India, Brasil, Spania, Hawaii, California, Italia, Australia, Thailand, Japan og Tyskland.

Super Deluxe oppstod en dag rundt kjøkkenbordet da Ellen Molnia og Bjørn Årstad blandet indiske bhajans (mantra-sang) med reggae og en touch av rock’n roll attitude. De har begge vært mye i India, reist rundt og levd det frie liv. De er stolte hippier som synger med humor og kjærlighet om en alternativ livsstil, om fred, kjærlighet og forståelse. Det svinger og har trøkk – det er glad musikk som passer til en fest når som helst! Bam Shankar!!!

LIVE
Super Deluxe har spilt på No Mind Festival på Ängsbacka Kursgård (www.angsbacka.se) sommeren 06, 07 og 08 og hver gang er det fullt hus og hæla i taket! Det er nå et mer permanent LIVE-band oppe og går basert i Oslo som er klare til å kline til hvor som helst og når som helst. Alle i bandet har lang erfaring på scenen.

Big in India…
CDen Best Quality har blitt en hit i India blant både ”travellers” og lokale indere. Låtene er catchy, morsomme og feel-good. Bandet er i kontakt med www.timesmusic.in i Mumbai med tanke på distribusjon i India. Hit’en Full Power har også en musikkvideo som du finner på youtube:

BILLETTER SELGES I DØREN!!!!!!
Covercharge: Nok 170,-

Legg til ekstern kalender…