NY UTSTILLING PÅ TWT : JAMES DIN

The White Tube presenterer

JAMES DIN

26.06.09 til 16.08.09

Velkommen til åpning fredag 26.juni kl.19-20 Inngangen til Tøyen T-banestasjon Tøyensenteret
Kunstneren vil være tilstede på åpningen.

Denne sommer har TWT gitt plass i montrene på Tøyen T-bane til den serbiske kunstneren James Din,
og i denne finanskrisens tid skal det passende nok handle om økonomi.
Kunstneren har laget en ny valuta.
”One Love” er tittelen på maleriet som utgjør det sentrale temaet i utstillingen- en seddel dekorert med visuelle tegn som kan tolkes som illustrasjoner av potensielle og dubiøse forettninger. I en serie ulike malerier møter vi referenser til forholdet øst/vest og kunst som valuta. Masseproduserte dingser fra Kina møter U.S.A.s flagg og Warhols banan er for lengst blitt spist . Utstillingen kommenterer økonomiske forhold og stiller spørsmål ved økende fokus på marked og penger: Er penger blitt vår største kjærlighet?
James din (Aleksandar Jestrović ) er født 1972 i Zagreb , Kroatia ex-Jugoslavien
Han tog sin mastergrad ved kunstakademiet i Beograd i 2000 . Han bor og arbeider i Berlin og Beograd.

Navnet James Din, som uttales ”yamesdin”, spiller blandt annet på den serbiske tradisjonen der man staver utenlandske artisters navn som de uttales på serbisk.
James Din er en av de mange allsidige kunstnere som er utdannet ved akademiet i Beograd de siste 10-årene. Hans verk omhandler ofte politiske temaer og samfunnskritikk, med humor og lekenhet. Foruten politikk og samfunn kan det like gjerne handle om mote eller sport satt i dialog med kunst. Verkene innholder ofte referenser til populærkultur og rommer alltid minst en dobbelt betydning eller motsettning. Forvirring er et pluss. Kunstneren tar sin inspirasjon fra anekdoter og fortellinger fra folk han møter eller ting han opplever, og mikser og bearbeider sine idéer i flere ulike media ; foto, maleri, datagrafikk, skulptur eller video og performance.Det kan resultere i en maleriutstilling med strandmotiv som kombineres med en innendørs beachperformance av klønete menn i for små badebukser, en motevisning i et kunstgalleri med hjemmelaget design som starter til høytlesing av filosofiske tekster og avsluttes med steinkasting på tomgods, eller en ekte basketballkamp der de rivaliserende lagene består av kunstkritikere kontra kunstnere.

Mer om James Din www.saatchi-gallery.co.uk/yourgallery/artist_profile//94242.html

Kunstnerens tekst om utstillingen : www.thegunladies.com

Velkommen!

The White Tube er støttet av Norsk Kulturråd

Legg til ekstern kalender…