PrøveRommet sesongåpning - en aften i Studio Bergen

Sesongens første event tar vi et sted vi aldri før har vært med PrøveRommet – i Studio Bergen i Nøstegaten! Dette blir spennende, kom og bli med på laget!

Foto: Marieke Verbiesen

DJ:

  • Herr H-bevegelse presenterer et lydspor som inneholder nesten alle hørbare frekvenser – via Teatergarasjens stereoanlegg.

Scene:

  • LIST. List er noko av det fagraste som har kome frå to Vestlands- struper på lange, lange stunder. Dei unge Sunnhordlands-damene Hanne Bergheim på gitar og Ella Helen Bukkøy på fiolin, begge vokalistar, stråler av venleik, mystikk, nostalgi og harmoni både i lyd og farge. Jentene har på kort tid gjort seg uhyre populære og attraktive, og har i tillegg til eit stort antall eigne spelejobbar dei siste åra dessutan varma opp for store norske navn som Minor Majority, Thomas Dybdahl, Vamp, Jan Eggum og Stavangerensemble. I februar i år besøkte dei by:Larm, i april gav dei ut album i Kina og i september ventar påfølgjande turne. Musikken deira er óg brukt i begge sesongane av Himmelblå på NRK. Låtskrivaren Hanne er byrja å skrive på norsk, og det kjem både engelsk og norsk album for dei som ventar. På konserten har dei med seg Petter Pogo på gitarer, Anders Helliesen på bass og Topho Nordtveit på trommer.

List

  • Microbandet starta opp etter at dei framtidige medlemmene var på bryggedans i Øystese august 2008. “Dette kan vi jo gjøre like godt” sa Døsso. Og det var jo Brit einig i. Så då starta me opp. Fyrste konserten var på juleverkstaden til Leikny og Kristian, og den andre var i stova til Døsso i romjula. Heidi Marie Vestrheim var gjesteartist. I publikum var bla mor Aksnes, far Aksnes, mor Døssland, far Døssland, Kirsti syster, Kristian bror, Einar bror, Silje Evanger og dottera Hanna. Fleire var det ikkje, men alle var særs nøgde. Livar farbror var lei for at han gjekk glipp av konserten.
  • Leo Preston og Håvard Pedersen/Fokuda jammer med materiale fra sommerens ulike prosjekt og residencies. Denne sommeren har vært spesielt hektisk for disse to. Fokuda har hatt tre residencies rundt om i Europa med ulike prosjekt, og Preston har arbeidet med musikk og videomateriale i tre ulike studioer i Bergen, da hans faste base på kunsthuset Wrap har vært under restrukturering etter at den flyttet til nye lokaler. Denne jammen gjenspeiler noe av “kaoset” fra disse forskjellige oppholdene. Leo Preston: stemme, VJ og lyder, Håvard/Fokuda: Musikk

Leo Preston

  • Det er bare det er en tekst av Harold Pinter som omhandler to kvinneskikkelser. Pinters tekster er som regel åpne for tolkninger, noe som gjør dem både hverdagslige og absurde eller hverdagsabsurde. Det handler om kommunikasjon og fraværet av kommunikasjon mellom mennesker. Det er tragisk det er komisk, det er bare det. Fremføres av: Margareth Hosøy og Siri Astrid Kristensen fra Stigespillerne.

Utstilling

  • Michael Walker. A hundred small stories, Peters new adventures revisited. Tegninger. «Peter is a child of the past, the present, the future, the imagination, and the fictional adaptation of all mentioned. The space between space, we see peter as he integrated into a new time, as he shares with others in these new spaces in a new life. He exists within this time, our time, as he shares with others in this new space, a new time. We are in wonderment to what he is doing, for those that turn in interest find something!»
  • Rune Francisco Fauske. Kollasjer. Rune Francisco Fauske jobber med mange forskjelige teknikker innen biledkunst, fra performance til akvarell, og store rominstalasjoner, til video og skulptur.Han har stilt ut ni ganger dette året, og jobber mot neste utstilling med nye teknikker. Han jobber med mange teknikker samtidig, og jobber også som kunstgartner. Den siste tiden har han jobbet innen kollasj og dette er en smakebit på hva han vil stille ut på sin fremtidige solo kollasjutstilling.

Rune Francisco Fauske

VELKOMMEN!

Legg til ekstern kalender…