PrøveRommet - en aften på Landmark # 1

To ganger på Landmark denne sesongen, stas, dette er del 1, gled deg!

Utstillere:

  • Hågen Magnus Kristiansen – Performativ installasjon
  • Renate Solengdig, tegning
  • Anders Elsrud HultgreenCREATURE X

Dette individet er en baby CREATURE X (antageligvis i underkant av 10 minutter gammelt). Individet ble funnet utenfor PORTAL X ved VIUL av et forskningsteam 12. februar 1910. Det hadde da uskadeligjort(2) seg selv to dager før funnet. Hvordan den hadde klart å komme seg ut er vanskelig å si men spor tydet på at portalen hadde stått ubevoktet en stund. I dag er PORTAL X veldig vanskelig å finne siden området delvis har stått avsperret i lengre perioder og har da blitt meget gjengrodd.

I de siste årene har en gruppe Boogey-biologer igjen fått øyet opp for CREATURE X. Etter at det ved en tilfeldighet dukket opp dokumenter med en rekke bevis fra prøver som viser tydelig at CREATURE X inneholder spor av homo sapiens, uten at dette videre kan bekreftes.

Scene:

  • Millan Persdotter Persson skal lese noen korte tekstutdrag fra et pågående litterært prosjekt. Millan er tekstforfatter til Teateretatens forestilling Senseless, tidligere student ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og går nå på forfatterstudium påbyggingsår ved universitetet i Tromsø.
  • Audiatur – Festival for ny poesi går av stabelen for fjerde gang 5.–8. november 2009 på Kunsthallen, Bergen. I år er det 18 deltakende poeter: Ni er blitt invitert av festivalen, og disse ni ble så bedt om å invitere en poet/deltaker hver. Festivalen vil bestå av opplesninger, panelsamtaler, en utstilling og lydarbeider. Til festivalen vil det bli utgitt en fyldig katalog som presenterer deltakerne og hovedlinjene i programmet.

I fjor ble Audiatur invitert til å kuratere én av dagene på Göteborg Poesifestival, som hadde “kollektivitet” som tema. Vi benyttet anledningen til å arrangere en liten turné, AudiaTOUR, med poeter som var innom Oslo, Stockholm og Bergen foruten Göteborg. Filmskaperen Daniel Slettevold (tatr film) dokumenterte det hele og har laget en film, hvorfra vi viser et utdrag på kveldens PrøveRommet.

  • Eirik Strandabø skal lese noen korttekster under temaet “Overganger”, minst én av dem handler om å finne seg selv.
  • Musikalsk steming hele kvelden: « triksetrine jobbe som illustratør og snart som prosjektleder for kunst – og musikkhuset Bergen Kjøtt. Hu sette pris på god musikk å ska i kveld spela litt surf, rockabilly, soul og andre perler»
Legg til ekstern kalender…