DU TROR DET ER SLIK, MEN EGENTLIG ER DET SLIK av Ellisiv Lindkvist

Norge anno Nå! Vi har alt men likevel opplever vi ikke fullkommen lykke. Hva skjer? Hvor ligger feilen og hvem har skylden?

Lindkvist servere oss 15 monologer som kretser rundt problemstillingen kjønn/samfunnsposisjonering. De er humoristiske, feministiske, morsomme, fandenivoldske og dypt tragiske.

Frida Gullestad, Adresseavisen skriver følgende om Lindkvists stykke:
”Ellisiv Lindkvists monolog plasserer seg i et Norge anno 2007, et land hvor vi har alt, men likevel ikke opplever fullkommen lykke… Lindkvists tekst har én stemme, som på scenen gestaltes av Siri Schnell Horrigmo, Thea Borring Lande og Ingvild Johanne Meland. Scenebildet er enkelt og strippet, med få, men velvalgte rekvisitter. Presist og energisk spill geleider oss gjennom en personlig, vond, morsom og nærmest kåserende tekst. Her er både skjelvende nærhet og intelligent distanse.
Teksten preges av selvironi, rått og energisk språk og evne og vilje til å si noe om kvinner i dag. Ikke bare dem som passer inn, som er 100 prosent normale og hører hjemme blant overskuddsmenneskene, men også dem som ikke passer inn i malen… De tre graderer spillet, fra sterk til spak, fra morsom til ulykkelig, på imponerende og kløktig vis.”

Regissør: Jean-Marie LeJude
Manus: Ellisiv Lindkvist
Produsent: Propellen Teater/HiNT.
Skuespillere: Ingvild Meland, Siri Schnell Horrigmo, Thea Borring Lande.
Spilletid: 50 minutter.
Forestillingen ble første gang vist under Propellen Dramatikk Festival november 2007 ved Tindved Teater, Verdal og i Olavshallen, Trondheim. Våren 2008 var det gjensyn med forestillingen under Propellen Teaters seminar om tekst og teater i Tindved Kulturhage og under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i juni.

”Du tror det er slik, men egentlig er det slik” av Ellisiv Lindkvist er et resultat av et samarbeid mellom Propellen Teater og skuespillerutdanninga ved Høgskolen i Nord Trøndelag.

Forestillingen i Oslo er gjort mulig med støtte fra Norsk Kulturråd

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…