ira ira & phonofestivalen presenterer: Dag för Dag (US/SE) + AU (US) + jj (SE)

Dag för Dag (US/SE/Saddle Creek)


Photobucket

Fra sin base i Stockholm lager det amerikanske søskenparet i Dag för Dag mørk og melodisk støypop(new wave) som bringer til minne grupper som Joy Division og The Cure. Tross få instrumenter, presenteres et rikt og variert lydbilde som i kombinasjon med et energisk sceneshow burde være grunn nok til å troppe opp på Hinsides og se selv.


www.myspace.com/dagfordag


AU (US/Aagoo)

Photobucket


Duoen Luke Wyland og Dana Valatka utgjør AU. Med sine to utgivelser har de klart å skape sin helt egen musikalske blanding hvor de henter inspirasjoner fra så vel folk, rock, jazz og sør-amerikansk folkemusikk. Platene AU og Verbs har høstet meget gode kritikker. Bandet har også fått mye oppmersomhet for sine energiske live opptredener. På tross av mangelen på musikere i bandet høres de enormt store ut (som om de minst er ti). Om du ikke fikk med deg konserten deres tidligere i år her i Bergen, får du nå igjen sjansen til å se det som må være vår tids beste liveband.

Om du liker noen av disse bandene Akron/Family, Arcade Fire, Efterklang, Slaraffenland, The Dodos, Bright Black Morninglight er det ihvertfall ingen tvil om hvor du skal gå.


www.myspace.com/peaofthesea


jj (SE/Sincerely Yours)
Photobucket


Hvem “jj” faktisk består av er det få som vet, fordi de velger å holde identiteten sin skjult. Grunnen til dette er rett og slett ønsket om at musikken deres skal tale for seg selv uten at andre uvesentlige faktorer skal påvirke publikums oppfatning. Det anerkjente plateselskapet Sincerely Yours, med Tough Alliance-gutta i spissen slutter aldri å overraske. Hvert eneste musikkprosjekt som springer ut av det Gøteborgbaserte plateselskapet er alltid gledelig friskt og lekent. Dette gjelder i aller høyeste grad også jj.

jj er for tiden aktuelle med debutplaten “jj N° 2″ som så langt kun har fått strålende anmeldelser. Musikken de byr på er en særdeles luftig og en tidvis variert opplevelse. Brorparten av låtene deres består av svale gitarriff ledet an av en fløyelsemyk kvinnevokal med hint av god gammel indiepop. Andre låter lener seg mer over mot hip-hop som i låten «Ecstasy» hvor Lil’ Waynes hit «Lolipop» er samplet inn. Fellesnevneren for musikken er følelsen den gir av at en befinner seg på et sjarmerende cruiseskip i Karibien.

Hvor mange bandmedlemmer det dukker opp på scenen, eller om de kommer til å sminke seg like mye som for eksempel Karin Dreijer gjør for å holde fjeset skjult, er ikke noe vi kan avsløre. Det vi derimot kan gjøre er å spå at dette kommer til å bli helt magisk!



http://pitchfork.com/reviews/albums/13326-jj-n-2/

Legg til ekstern kalender…