Umoja Dag på Schous plass, Oslo. 28. august

[Bilde]

Umoja-dagen er en dag hvor feiring av afrikansk musikk, historiefortelling og dans står i sentrum. ”Vi ønsker at Oslos åpne rom skal reflektere byens kulturelle mangfold, derfor har vi valgt å legge arrangementet til en park”, forteller arrangørene. Umoja-dagen finner sted fredag den 28. august, og er gratis for publikum. Det er første gang dagen arrangeres, og den bringer sammen kunstnere fra, blant andre, Norge, Tanzania, Ghana, Kenya, Mali, Elfenbenskysten, Kongo Brazzaville, Chile og Sverige.

Blant artistene som opptrer er den maliske tromme-virtuosen Sidiki Camara, Umoja Culture og Ras Nas, en tanzaniansk musiker og poet som stiller med sitt seksmanns band. Dessuten kommer den populære rap og hiphop-duoen Pumba og Danny Boy og den ghanesiske danseren Adjei Apenteng. DJ Dominic, som mange kjenner fra Family Reggae Disco, spiller roots, dancehall og lovers rock mellom opptredenene. På programmet står også et trommeshow med elever fra Lakkegata skole. Showet er resultatet av en tre dagers tromme-workshop ledet av Umoja Culture.

Umoja-dagen er organisert av Kongoi Productions i samarbeid med Deichmanske bibliotek, Grünerløkka og Øvingshotellet. Blant sponsorene er Norsk kulturråd, Kultur mot rasisme og Fond for utøvende kunstnere.

Ras Nas

Sidiki Camara

Legg til ekstern kalender…