Jay-Z (US), UKA-09!

Den 6. oktober huser Trondheim og UKA en av verdens største ikoner. Kongen av rap har aldri før vært så langt nord, og Trondheim har aldri før vært vertsby for en så stor og heftig artist. Vi snakker om ingen ringere enn Shawn Corey Carter. Hola Hovito. H to the Izzo. Kjært barn har mange navn. Vi snakker om Jay-Z.

Festivalsjef Torgeir Bryge Ødegården legger ikke skjul på sin begeistring når han forutser at stemningen kommer til å stå i telttaket når stjernen entrer scenen. – Jay-Z på plakaten beviser virkelig at ingenting er umulig for UKA. Vi snakker om en mann som er mer et fenomen enn en tradisjonell artist, og som vil løfte festivalstemningen til uante høyder, sier Ødegården.

Jay-Z har kun besøkt Norge én gang tidligere, på Hovefestivalen i 2008. Med solbrillene på leverte Jay-Z en vanvittig bra konsert som det fremdeles går gjetord om. Med eget band og full blåserekke samt et spektakulært sceneshow, fridde han til publikum med sine utallige hits og enorme tilstedeværelse. Et ekstatisk publikum tok fullstendig av, og svarte med å trampe jorda foran hovedscenen et par hakk dypere. Det er ikke uten grunn at han kalles Gud, eller Jay-hova, i visse kretser. Med stjerneprodusenter som Kanye West og Timbaland med på laget spares det ikke på kruttet. Verdt å merke seg er samarbeidet med Rihanna på ”Run This Town”, som allerede har rukket å bli en kjempehit.

Teltet i Dødens Dal. Trondheim, 6. oktober.Det er der du er, for tidenes mest uforglemmelige konsertopplevelse. Hvis ikke Dødens Dal er brennhet denne kvelden, vil den aldri bli det.

Legg til ekstern kalender…