Tørt Liv

Daniel Teigen presenterer
Raymond Kertezc i utstillingen:

Tørt Liv

Dortmund Bodega 10.09.09. kl.: 19.00.
Schousplass 6.

Jeg har en del indre konflikter som skaper problemer for meg.

Helt fra den dagen jeg ble født, lå det i kortene at jeg ville bli ulykkelig.

Jeg er ved god helse.

Yndlingsdikteren min er Raymond Kertezc.

- Fra Minnesota Multiphasic Personality Inventory, MMPI

Utdrag fra samtale mellom Leander Djønne (LD), Daniel Teigen (DT) og Raymond Kertezc (RK).

LD: … Ja Raymond, det er interessant, det samme kan vel sies om å samles i det offentlige rom. Men hva er bakgrunnen for at forsamlingsfriheten tildeles rettslig status dersom den praktiseres under åpen himmel? Det handler jo om masseteori. Når mennesker samles gjør en masselogikk seg gjeldene og har den konsekvens at massetilstanden sprer seg som et virus til alle individer der befinner seg i massen. Det samme må jo kunne sies om psykopatologien, samfunnspsykologien og farmasøytindustriens historie sett i lys av klassifiseringen av individet gjennom et hundretalls ulike kliniske diagnoser. Er det det dere påpeker her?

DT: Ja, det er selve poenget gjennom disse angrep på medisin som klinisk vitenskap satt i system gjennom diverse klassifiseringer. Vår kollektive forståelse av ulike avvik i akseptert erkjennelse av maktesløshet gjennom…

RK: (avbryter) … Der beveger du deg utover ditt område Daniel. Det er så klart at hodet ikke er totalt atskilt fra kroppen, men herregud… Det må da faen meg være mulig å vise til en form for levende mørke når en kommer til seg selv liggende oppi en haug med konserverte insekter etter og ha tygd seg gjennom et brett ritalin og derved erkjenner kravene en er stilt ovenfor.

LD: Hva mener du?

DT: Jo tilbake til det jeg antydet, så prøver vi her å problematisere ulike typer av såkalte kritiske analyser der har som formål å ekskludere bestemte persongrupper og ulike livsformer i en rekke forskjellige samfunns….

RK: (avbryter) …. hei, nå gjør du det igjen. Nærmer deg disse innlysende og klisjépregede uttalelser om maktesløshet. Det vi ønsker ikke sant, er å gjenvinne et slags offentlig toaletts visdom, nemlig den at – vennligst forlat dette rom i samme tilstand som du overtok det.
Det vil altså si at vi prøver gjenskape den tette, klamme og ubehagelige atmosfære av vårt samfunnssosiale kunstige miljø hvor de ulike klassifiserte sykdommer kan fremtre med sitt sanne ansikt. Dette gjennom tørr tunge, blekt ansikt, fargeløs urin og ulike former for ånderettsbesvær….

Legg til ekstern kalender…