Aftermath - DjChristianRoT

Gjør sin første spilllejobb i Oslo på 9 år – her følger en liten biografi fra 95-2002

DJ Christian RoT
Christian Hageland RoT (34), best kjent som DJ Christian RoT, er et navn man husker fra mang en svett klubbkveld rundt om i Norges land. Som aktiv DJ helt fra 1995 var han og hans klubbkvelder og konsepter med på å legge musikk til en hel generasjon av house-frelste mennesker. Med housemusikken kom det en ny stil, nye måter å danse på og ikke minst ny musikk. Dette gjorde også at DJ’en fikk en helt ny og mer fremtredende jobb, og DJ Christian RoT gjorde denne jobben godt, og gjør det enda!

Opprinnelig fra Evje i Setesdal flyttet Christian Hageland til Oslo i 1995. Det var også det året hvor house og techno ble faste ord i media og allmennheten virkelig tok til seg denne nye kulturen. Hyperstate ble arrangert for første gang dette året og det skulle ikke ta lang tid før Dj Christian RoT stod på plakaten. Både 1997 og 1998 kunne fronte med DJ Christain RoT på Hyperstate-plakaten og han tok over Main Room etter ingen andre enn mesteren selv, Armand Van Helden.

Det hele begynte allikevel på en noe mindre, men på mange måter like viktig scene. Allerede i 1995 markerte han seg raskt i Oslo med residencies på steder som Toons, So What!, Lille Eyolf og The Bar. Ettersom navnet hans ble større ble også utestedene det, og det ble fort travelt å være DJ for Christian RoT. Det gikk ikke mange helgedager uten en spillejobb, og hverdagene gikk med til å finne ny musikk for neste gig. Det var heller ikke unaturlig at helgen gikk fra onsdag til søndag, så antallet spillejobber steg raskt og i takt med musikken.
Legendarisk er et av få passende ord for kveldene på Livingroom i den tiden de leverte house til folket. Det var fast tilholdssted for mange og DJ Christian RoT stod selvfølgelig titt og ofte for musikken. Var du heldig en kveld kunne du få med deg et oppvarmingssett på Lille Eyolf først også. Det skal mye til for å overgå de mange kveldene nede i kjelleren på Livingroom, men det er mulig en og annen kveld på Potpurriet tok kaka. Der var det større rom for å eksperimentere, på alle måter, og det gav DJ settene hans et siste lite løft. Det blir for mye å nevne alle steder han har spilt og alle klubbkvelder han har hatt en finger med i spillet, men listen er lang og navn som Q-Club, Mars, Open Door, Stricktly Kinky, Club Maxime. Det bringer fram minner, og de får det til å rykke i en gammel dansefot. At DJ Christain RoT var fast inventar på de alle sammen er ikke annet enn imponerende.

I tillegg til å spille alene har Christian også spilt my sammen med andre DJ’er i team. Mest kjent er nok klubbkveldene som Mid- Nite Sessions som han hadde sammen med DJ Whale. De flyttet seg rundt, men faste stoppesteder var klubber som Livingroom, Open Door, Jazid, Barock, Maxime og Pottpurriet. Den setningen sier egentlig nok i seg selv. Der har du listet opp noen av 90-tallets viktigste klubber! Andre sammenhenger han har spilt i er som en del av Skadubski DJ Team med sine Lazy Sunday Afternoons, og i senere tid som FuckahhDisco sammen med DJ Drix på The Villa.

Parallelt med DJ-karrieren, og også etter at Christian la platene på hylla for en stund, har det vært mer i blodet hans enn å bare spille andres musikk. Han har spilt i flere band både elektronisk kontrollert og som bassist. Som fulltidsmedlem og som musiker over en tid han spilt i band som Jughead, Sadomaoistan, Delusion, Hellfire, Debonair og Skinny Mean Bitches.
Mest markant var det nok med bandet Delusion Sound System hvor han spilte hovedsaklig bass og diverse andre instrumenter. Deres Use Your Delusion er en perle av et album den dag i dag. Det ble også godt med spillejobber at av denne delen av karrieren og spesielt noen av konsertene på Blitz, So What, og under Musikkens dag, huskes som høydepunkter.
De siste årene har sett Dj Christain RoT dukke opp på utvalgte flyere og plakater igjen, og også i sommer er det satt av tid til noen eksklusive spillejobber. Gleden over å spred god musikk og å få folk til å danse er like stor den dag i dag, og må ta mye av skylden for at det fortsatt banker et DJ hjerte i takt med musikken når DJ Christian RoT igjen står bak spakene. Det er et velkomment gjenhør og det er en glede å kunne presentere en DJ med en brennende interesse for musikk og en stor kjærlighet til sitt publikum.

For booking og andre henvendelser kontakt:

Henrik Richter Schie
Bookingansvarlig
Drix Management
E-post: [email protected]
TLF: (+47) 98464614

Legg til ekstern kalender…