Kapittel 2009 - Ubehaget i kulturen

Vi inviterer til en lett ubehagelig kveld på Cementen med tre forfattere som på ingen måte tar omveier til sine mørkere sider.

Sauermugg er Stig Sæterbakkens alter ego, en litt bitter og aggressiv satan, som innerst inne er tristheten og melankolien inkarnert. Han er guttungen som ikke ville bli voksen. Eller omvendt, gamlegubben som aldri fikk lov til å være barn. Sauermugg med Mari Ljones på fele, et par lokale muskeldamer og en god dose Single malt Laphroaig 10 Years Old. Om dette temmer Sauermugg vites ikke, for som han selv skriver: ‘I vår omgangskrets hadde jeg lenge rykte på meg for å være ’vennligheten selv’. Men det var blant dem vi traff svært sjelden.’

Før han debuterte som forfatter, var Bård Torgersen mer kjent som musiker og elektonikapioner bla. under navnet ‘Lord Bård’. Nå får vi i pose og sekk når han sammen med musikeren Leifson Persbråten tonesetter sin siste roman, Maskinens uerstattelige deler, ‘en bok som på uhyggelig vis bekrefter ordtaket om at skadefryd er den eneste sanne form for glede’.

Terje Thorsen debuterer nå i stort format med nye dikt på Flamme Forlag. Thorsens harde, vare og dytopiske dikt, som alle har en viss følelse av undergang, blir denne kvelden lest i kappestrid med musikere fra det like harde Stavangerbandet Noxagt, som i kveld består av bassist Kjetil D. Brandsdal og trommeslager Jan Christian Lauritzen Kyvik.

Legg til ekstern kalender…