// METEOR 2009 | a smith (Norge/England) the next two days of everything | BIT Teatergarasjen

I the next two days of everything fortelles historier om reiser, om vår problematiske avhengighet av olje, om klimaet i endring og om katastrofer. Først og fremst er dette likevel en forestilling om håp. Et håp om at det tross alt skal gå bra med oss.

Det tar tid, fra et rent menneskelig og personlig perspektiv, å tenke over enkelte av våre handlinger i verden, deres sammenheng, utfall og konsekvenser. Basert på erfaringer fra reiser i Portugal, Singapore, Skottland, Russland og Norge, reflekterer a smith over måter vi forbereder oss på å takle noen av de bekymringene som opptar oss i dag. Forestillingen er enkel i form og setter dermed a smiths rause fortellestemme i sentrum. the two next days of everything er et forsøk på å tenke lite om store temaer. Tenk på alt det som er laget av olje og som vi tar for gitt? Fra klærne vi går i til måtene vi kommer oss rundt omkring. Og om tidevannet vasker gatene rene, vil vi fortsatt bevege oss rundt? Hvor lenge vil vi holde det gående før vi innser at vi kanskje må gjøre ting litt saktere, ikke gjøre det i det hele tatt, at vi ikke har råd til det, at vi heller må slå oss til tåls med å drømme litt i stedet…

a smith er artistnavn for Andy Smith, og kanskje mest kjent for forestillingen Innvandrer fra 2007. Han er en britisk teater- og performancekunstner som nå er bosatt i Norge. Han har de siste seks årene jobbet med og kombinert ulike metoder og stiler innen performance, teater, visuell kunst og tekst.

Skrevet og framført av: a smith | Utarbeidet i samarbeid med: Rasmus Jørgensen, Maja Bugge, Tim Crouch og Karl James | En co-produksjon mellom: a smith, Black Box Teater og BIT Teatergarasjen | Støtt et av: Norsk Kulturråd | Forestillingen presenteres i samarbeid med Logen Teater.

a smiths egen nettside

Legg til ekstern kalender…