Løvaas & Wagle

Vi er glade for å kunne invitere til en utstilling med nye arbeider av Løvaas & Wagle. Dette er deres første separatutstilling siden den retrospektive mønstringen på Nasjonalmuseet i 2008 og første separatutstilling hos oss.

Løvaas & Wagle vil vise ni nye arbeider som alle tilsynelatende har et sterkt slektskap med konkret kunst. Verkene plasserer seg imidlertid som alltid i et skjæringspunkt mellom ulike sjangre, medier og metoder. Bildene er vevet etter et bestemt mønster (hovling) som kunstnerne konsekvent har benyttet i så godt som alle arbeider de siste fem årene, og knytter seg dermed til en tradisjonell håndverkstradisjon. På den annen side er materialene som brukes i flere av arbeidene strimler av malt lerret i paletten til Olle Bærtling og knytter seg således til høymodernistisk, minimalistisk maleri. Denne forståelsen forstyrres igjen av at innimellom malt lerret finnes remser av nylonstrømper, skotskrutet stoff, regntøy og ulltepper. Løvaas & Wagle benytter seg alltid av denne metoden: En kunsthistorisk referanse bringes med stor konsekvens inn i arbeidene for så å møte motstand fra stikk motsatt hold. Olle Bærtlings renhetsideal blir bokstavelig talt utfordret av brukte nylonstrømper. Det enestående med Løvaas & Wagles verk er imidlertid at de aldri slipper sitt eget fokus av syne, nemlig hvilke enorme muligheter for variasjon, uttrykksstyrke og fordypning som f.eks finnes innenfor et enkelt, århundregammelt vevmønster hentet fra Håndbok i veving, utgitt av Den Norske Husflidforening i 1948.

Astrid Løvaas (f. Bergen 1957) og Kirsten Wagle (f. Oslo 1956) har samarbeidet kontinuerlig siden de traff hverandre under studietiden på Statens håndverks- og kunstindustriskole i årene 1978-82. De har siden den gang gjennomført en rekke separat- og gruppeutstillinger i inn- og utland. De har også utført mange monumentale utsmykningsoppdrag hvor utformingen av fasaden på Den Norske Opera i 2007 er den siste. Løvaas & Wagle er innkjøpt av bl.a. Nasjonalmuseet (herunder Museet for samtidskunst, Kunstindustrimuseet og Riksgalleriet), Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Vestlandske Kunstindustrimuseum, Oslo kommunes Kunstsamlinger, Norsk kulturråd og Regjeringskvartalet i tillegg til en rekke private samlere.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt Erik Steen eller Nina Paus på telefon 22 55 09 54 eller besøk våre websider www.eriksteen.no.

Neste utstilling: Jens Fänge, åpning torsdag 23. november.

Legg til ekstern kalender…