THE BASICS

Det australske indie-pop bandet The Basics er på tur i Europa, og via Irland og England kommer bandet til Oslo for to eksklusive konserter i oktober, – 10.10.09 på Stopp Pressen og 23.10.09 på Smuget.

The Basics
Bandet består av Kris Schroeder på bass/vokal, Tim Heath på gitar/vokal, og Wally De Backer på trommer/vokal. Siden starten i 2002 har de utgitt til sammen fire plater, nå i september kom fjerdeplaten ”Keep your friends close”.

Den siste cd’en inneholder varemerket med tredelte harmonier, men de har også dristet seg inn i et nytt musikalsk landskap som forteller om uforutsigbar og stormende kjærlighet, samt håpløsheten man kan føle når man prøver å reparere relasjoner herjet av skader og tid.

I sesong to av serien Californiacation som går på TV2 er låten ”Have Love, Will Travel” med, og i sesong åtte av serien Scrubs som også er å se på TV2, vil man kunne høre låten ”Lookin’ Over My Shoulder”.

2009 har allerede blitt et formidabelt år for bandet. Hitsingelen “With This Ship” ble utgitt i februar til gode kritikker i Australia. I disse dager ligger låten “The No. 1 Cause of Death Amongst Youth Today” på spillelisten på Dublin’s 105.2 Phantom Radio, og det før bandet har landet…

Legg til ekstern kalender…