Nettdating: følelser i flyt

Fra en beskjeden tilværelse blant smale chatlinjer midt på 1990-tallet har den digitale kjærlighetsjakten tatt sin plass på en mainstream kontaktarena. Spesialkonstruerte nettsteder, vinklet for enhver smak, tilbyr avanserte matchingtjenester. Ingen grunn til å hviske i krokene lenger.

Med utstillingen Nettdating: følelser i flyt, retter Norsk Telemuseum oppmerksomheten mot det store kjærlighetsmarkedet på Internett, hvor stadig flere av oss deler følelser og drømmer for å finne en partner. Kulturhistoriker Nina Bratland har intervjuet en gruppe voksne mennesker i forskjellig alder, om deres ulike erfaringer med nettdating. Hun behandler inntrykk og formidler resultater i et fagessay.

Utstilling og fagessay har nær tilknytning til hverandre. Informantenes fortellinger danner grunnlaget begge steder. Som lydkulisser og som tekst. Stemmene gir intime, og ofte gjenkjennelige historier fra livet som nettdater. Teksten kan utfylle, bidra med utvalgte perspektiver og løfte fram detaljer.

I utstillingen møter publikum et multimedialt miljø, som inviterer dem til å delta og dele informasjon. Via en ni meter lang digital oppslagstavle kan de besøkende kontakte hverandre ved å laste opp en profil, og de kan dele videoer, bilder, fortellinger og meninger med andre. Tavlen er basert på Note-It, en interaksjonstjeneste der en kan sende til, eller hente ned informasjon ved hjelp av mobiltelefonen. Løsningen er utviklet og patentert ved forskningsavdelingen i Telenor.

Gjennom hele utstillingsperioden vil vi gjennomføre spørreundersøkelser, og presentere holdninger til og erfaringer fra nettdating hos våre besøkende. Utstillingen vil ha egen blogg der det blir mulighet for å diskutere og følge veier videre til aktuelt og spennende stoff om nettdating.

På programmet

Kåseri – dramatiker, forfatter Ellisiv Lindkvist,
www.ellisivlindkvist.blogspot.com

Future times – Dacianos/ Barry Kavanagh,
www.dacianos.com, www.myspace.com/dacianos

Dagfinn Myhre, leder for Telenor Research, åpner utstillinga

Enkel servering av mat og drikke! Velkommen!

Legg til ekstern kalender…