Lim Dim – Unge kunstnere fra Vietnam

Stiftelsen 3,14 ønsker sammen med utstillingsprodusenten Du store verden! velkommen til utstilling med en gruppe nye unge kunstnere fra Vietnam.
Flertallet av kunstnerne tilhører den kunstneriske underskogen i hovedstaden Hanoi og i Ho Chi Minh City (Saigon). Vietnam har i dag et lite, ungt og kreativt miljø som arbeider med installasjoner, video, performance og lydkunst mm.
Det er også å merke seg at det per i dag ennå ikke undervises i nye medier ved Vietnams kunstakademier. Heller er det slik at den kunsten vi her ser fortsatt har status som et undergrunnsfenomen, lite synlig i det offentlige.

Stiftelsen 3,14 har til sammen valgt ut 10 kunstnere:
Lai Thi Dieu Ha, Dinh Q. Lê, Nguyen Manh Hung, Nguyen Trinh Thi, Tuan Andrew Nguyen & Phu Nam Thuc Ha, Pham Ngoc Duong, Tran Trong Vu, Nguyen Van Phuc, Vu Hong Ninh.
Utstillingen var å se i sin helhet på Stenersenmuseet tidligere i høst.

Tematisk har utstillingen det til felles at kunsten gir et blikk i vietnamesisk og sørøstasiatisk kultur og samfunn gjennom tema som sex og kjønn, urbanisme, Vietnamkrigens ettervirkninger. Utstillingen er kuratert av Hanoi-baserte Tran Luong, en internasjonalt profilert kunstner og en tung eksponent for vietnamesisk samtidskunst.

Lim Dim er vietnamesisk og betyr å betrakte noe med øynene tilsynelatende lukket. Slik beskriver man en person som enten nesten sover, som tenker dypt, som eventuelt studerer andre i skjul. Tittelen beskriver en tilstand som kan tilskrives en ny og ung generasjon vietnamesiske kunstnere med liten anerkjennelse i hjemlandet. Til gjengjeld er dette en generasjon i ferd med å få oppmerksomhet på den internasjonale kunstarenaen.

Kurator for utstillingen er Hanoi-baserte Tran Luong. Tran er selv kunstner og har mer enn noen annen bidratt til å samle kreative og nytenkende Hanoi-kunstnere til et miljø. Han er en internasjonalt profilert kunstner og en tung eksponent for vietnamesisk samtidskunst, parallelt har han kuratert en rekke prosjekter de siste ti årene.

Til serien Parabol i Passasjen kuraterer Lydgalleriet inn et lydverk.

Legg til ekstern kalender…