Eir og Ellen - Mad Songs and a Piano

[Bilde]

*Eir Inderhaug – sang

Ellen Ugelvik – piano*

Uttrykksfulle, virtuose, lekne, sensuelle, smågale og dødsseriøse. Duoen Eir Inderhaug (sang) og Ellen Ugelvik (piano) gir deg en konsertopplevelse for livet. De byr på en annerledes konsert, med brå kast og store variasjoner, men også med vakre partier og vare nyanser.

Duoen hadde sin egen konsert på Stavanger kammermusikkfestival i 2007. Pressen omtalte den som en musikalsk opplevelse som knapt hadde hatt sitt sidestykke under festivalen. En irsk kritiker sammenliknet Eir med den legendariske sopranen Cathy Berberian og berømmet Ellen for å eie hver note i alt hun framførte.

Eirs framføring av Ligetis Mysteries of the Macabre under Risør kammermusikkfest 2008 skapte den reneste Eir-feber i Risør. I følge Dagbladet ble verket ”framført med en dramatisk nerve og et scenisk nærvær av de helt sjeldne.

Ellen slapp for kort tid siden en CD med klavermusikk av en av sine favorittkomponister, George Crumb. Den erobret umiddelbart en spellemannpris.

Den engelske barokkomponisten Henry Purcell er et utgangspunkt og en rød tråd gjennom programmet. Men det klinger ikke helt som før, for under Eirs barokke melodier har komponisten Christian Blom laget nytt akkompagnement. Utdrag fra George Crumbs gripende sangsyklus Apparition, Ligetis elleville kriminalhistorie Mysteries of the Macabre og Trond Reinholdtsens musikalske foredrag med overheadprosjektør, Catalogue of Emotions, er tre andre høydepunkter i programmet. Innimellom kommer det musikalske hits som Maurice Ravels vakre Vocalise i form av en habanera og Meredith Monks underfundige Double fiesta.

Eir & Ellen startet sitt samarbeid mens de begge var med i Rikskonsertenes lanseringsprogram INTRO-klassisk.

Konserten er produsert av Ny Musikk Bergen i samarbeid med Rikskonsertene.

Legg til ekstern kalender…