«POLARSTAR» av Cecilie Bjørgås Jordheim

[Bilde]

«POLARSTAR» er basert på avlesning av typografi og topografi som lyd.
Hovedelementene i komposisjonene er sjøkart og havner.
Lyden av topografien til havs og de nautiske navigasjonssymbolene er funnet ved å bruke det optiske lydsporet på 16mm analog film der man fysisk kan klistre på visuelle elementer og få det avlest i form av lyd.
På denne måten kan vi høre avstander og steder; den ekte og direkte lyden av en geografisk plass eller en reise. Det vi ser er det vi hører.
Som konsument/betrakter i møte med medier generelt og kanskje kunst spesielt, har man ofte har en forutinntatt forestilling av at verket går opp i en narrativ logikk. Logikkbehovet er ofte der når man står overfor et verk, og kanskje spesielt et lydverk -behovet for å finne en fortelling, en narrativ og noe håndgripelig i selv det mest abstrakte.
Utstillingen ser på når formalisme og narrativitet møtes.

Konseptene og systemene det blir forsket på er gamle verktøy, og kan gi en følelse av en anakronistisk objektforståelse, men ved å bruke disse i kombinasjon med konseptuelle ideer blir det skapt ny kunnskap og ny teknologi rundt filmen som medium.

Prosjektet har fått støtte fra Bergen kommune, Norsk Kulturråd, Norske Billedkunstnere, Kunsthøgskolen i Bergen og Filmwerkplaats Worm Rotterdam.

OBS! Også kveldsåpent torsdag 12.nov kl.20-22.

Legg til ekstern kalender…