Pernille Sparboe

Pernille Sparboe jobber til daglig som politietterforsker ved Tromsø politistasjon, men har bestemt seg for å leve ut artistdrømmen. Det startet våren 2008 med jamsessions, noe som kort tid etter ledet til hennes første spillejobber.

Pernille har med sin flotte stemme, tøffe låter og fenomenale scenesjarm allerede rukket å bli en yndling i Tromsø med en rekke konserter i hjembyen det siste året. Mest omtalt ble hun antagelig da hun ble plukket ut til å synge ”Flink” med DeLillos på årets Buktafestival.

Tidligere i år var Pernille i studio med et knippe musikere for å spille inn sin første EP. Med på laget fikk hun med seg Ken Stringfellow som produsent. Stringfellow er kjent for sitt arbeid med blant annet R.E.M og The Posies og som vokalist i The Disciplines.

Akkurat som Pernille selv, er sangene hennes fengende og lette å like – og stemmen hennes blir av Stringfellow beskrevet som rik, kraftig og sjelfull. Pernille har for det meste vært å se på scenen alene med gitar. Hun er derfor blitt omtalt som singer/songwriter. Sjangermessig ligger musikken til Pernille forankret i pop, men har også forgreininger til en røffere stilart med innslag av blues og garasjerock.

EP’en BUZZ er fersk fra trykken og blir solgt på konserten!

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…