JENS FÄNGE: EN LÅNG LJUS VECKA

Vi er glade for å kunne invitere til en utstilling med nye arbeider av Jens Fänge. Til utstillingen har Jens Fänge laget en serie på åtte malerier.

I Fänges verk blir man konfrontert med en eiendommelig, pastellfarget verden. Det er en verden full av detaljer som man på en detektivs vis øyeblikkelig forsøker å lese en sammenheng mellom. Med en klar henvisning til surrealismen utfoldes det scener som kan virke kjente eller i det minste gjenkjennelige, men som med sin oppbygging, symbolbruk og planmessighet umiddelbart etterlater betrakteren med flere spørsmål enn svar: Et soveromsinteriør er gjengitt nesten helt likt i to verk, men bildene som henger på veggene i det samme rommet er forskjellige. I en gate ligger en kvinne på ryggen på et gult fortau. I en annen, tilsvarende gate sitter en liten pike ved siden av en mann som sover på det samme fortauet. Det er som om scenene i maleriene utspiller seg over et svært begrenset tidsrom, gjengitt etter ulike vitnemål. De blir skildringer av ulike erindringer om den samme hendelsen. Det er en kontrast mellom fargenes vennlighet og de strengt kontrollerte detaljene i maleriene som uttrykker en foruroligende kjølighet, som om man ikke helt kan stole på det man ser foran seg. På denne måten blir maleriene også et bilde på minners forgjengelighet.

Jens Fänge (f. 1965) bor og arbeider i Stockholm. Han er utdannet ved Valands konsthögskola, Göteborg, 1989-1994. Han har i løpet av de siste årene hatt separatutstillinger på Galleri Magnus Karlsson, Stockholm (2009), Kristianstad Konsthall (2008), Göteborgs Konsthall (2007). I Norge har hans verk bl.a. vært vist på Carnegie Art Award (2008, 2003, 2001). Han er representert i bl.a. samlingene til Moderna Museet, Stockholm; Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Oslo; Borås Konstmuseum; Göteborgs Konstmuseum og Magasin 3 Stockholm Konsthall. Han har gjennomført flere store utsmykningsoppdrag, hvor utsmykningen av H&Ms hovedkontor i Stockholm er blant de siste.

En katalog med gjengivelser av alle verkene og en tekst av Jens Fänge vil foreligge til åpningen.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt Erik Steen eller Nina Paus på telefon 22 55 09 54.

Legg til ekstern kalender…