Det hev ei rosa sprunge - førjulskonsert

EN FØRJULSKONSERT TIL ETTERTANKE

med

Ingvild Koksvik Amundsen – sang
og
Lars Jakob Rudjord Ensemble:
Lars Jakob Rudjord – piano
Katrine Schiøtt – cello
Adrian Fiskum Myhr – kontrabass

[Bilde]

“Det hev ei rosa sprunge” er en akustisk førjulskonsert i ettertenksomhetens tegn – lavmælt, melodisk og vakker. Repertoaret vil bestå av både kjente og mindre kjente julesanger. Blant de kjente er sanger som “Det hev ei rose sprunge” og “Deilig er jorden”, blant de mindre kjente er julesanger fra det finske middelaldermanuskriptet “Piæ Cantiones” og den engelske “Let Us The Infant Greet”. I tillegg inneholder konserten tekster fra kjente julesanger med litt mindre kjente melodier, som for eksempel en folketoneversjon av “Et barn er født i Betlehem”. Sangene avveksles av ensemblets egne komposisjoner, og vi ønsker med denne konserten å gi lytterne et kjærkomment pust i bakken i en ellers hektisk førjulstid.

De medvirkende har alle utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Institutt for musikkvitenskap ved UiO, og er aktive utøvere i Norges musikkliv på ulike arenaer.

Ingvild Koksvik Amundsen er mezzosopran med bredt nedslagsfelt. Repertoaret spenner fra sefardisk musikk, norske viser og kammermusikk til norske folketoner, med konserter for blant andre Oslo Ladegård, Den kulturelle skolesekken, Musikkens Venner og UNESCO, i tillegg til kirkekonserter rundt om i Norge. Hun er også vokalist i jazzensemblet Amherst, med konserter på Norsk Litteraturfestival, Vinterjazz og Nasjonal Jazzscene. Ingvild har mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Lars Jakob Rudjord har bred erfaring som pianist og komponist i en rekke ulike sammenhenger. Han har bakgrunn fra klassisk piano, men fordyper seg nå i jazzpiano ved Norges Musikkhøgskole. Har arbeidet med kor, band, storband og en rekke ensembler innen flere ulike sjangre, men fokuserer nå mest på egne komposisjoner. Har spilt en rekke konserter på bl.a flere av landets jazzklubber, på Oslo Jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival, Canal Street Jazz-og Bluesfestival, samt konserter i Sverige og Danmark.

Katrine Schiøtt er en allsidig cellist med bakgrunn fra klassisk musikk. Hun har bred konserterfaring med klassisk repertoar, men spiller jevnlig også med ulike band og ensembler, innen både populærmusikk og jazz/improvisert musikk, og spiller blant annet med Marianne Halmrast, Moddi og Klang Kollektif.

Adrian Fiskum Myhr er bassist i en rekke ulike besetninger, og en svært aktiv utøver i jazzmiljøet i Norge og Europa. Har hatt konserter på jazzfestivalene i Molde, Trondheim, Oslo, Stavanger (MaiJazz) og Murmansk (Russland), samt spilt på klubber og ulike scener i bla Norge, Praha, Frankrike og Tyskland. Er i 2009 plateaktuell med gruppene Chiba (N/AUS), YUMA YUMA (N, DK, F, T) og ihaveseenthefuture (N/DK/F).

Konserten er støttet av Fond for utøvende kunstnere og Norsk Jazzforum.

Legg til ekstern kalender…