Why are artists poor?

BKFH og Flaggfabrikken Presenterer i samarbeid med Bergen Kunstmuseum inviterer til seminar og visning;

Why are artists poor?

Torsdag 10. desember kl 10- 16 i Tårnsalen, Bergen Kunstmuseum

og

WORK

Fredag 11. desember kl 21-23 på Entrée i Nøstegaten 49


Seminaret ønsker å videreføre debatten rundt Telemarkforsknings Rapport 241 om Kunstneres økonomi og levekår i 2006, ferdig analysert og publisert i 2008. Vi vil dermed diskutere kunst- og kunstnerøkonomien samt kulturpolitikken fra en internasjonal innfallsvinkel med tydelige forankringer i den nordiske modellen. Seminaret vil foregå på engelsk.

Program: Torsdag 10. desember

10:00 Introduction by Adriana Alves, Hilde Jørgensen and Maya Økland

10:15 Hans AbbingThe value of art work for artists

11:10 Eivind SlettemeåsArt and Precarity

11:45 REKOFair trade in the contemporary art sector

12:15 Lunch

13:00 Dag SolhjellPoor artists in a welfare state

14:00 Hug&ReißCapitalism get off my back

14:45 Panel discussion with moderator Åse Løvgren


Vi inviterer også til en screening på visningsrommet Entrée kuratert av Catherine Hug og Isabel Reiß

Program: Fredag 11. desember

21:00 WORK – Presentasjon og visning av videokunst, Entrée i Nøstegaten 49


Hans Abbing er utdannet økonom og billedkunstner. Siden 2005 har han som professor i kunst-sosiologi vært tilknyttet fakultet for Social and Behavioral Sciences ved Universitetet i Amsterdam. Abbing er også kjent for å ha gitt ut boken Why are artists poor? (2002). I boken tar han et oppgjør med en myter og motsigelser han som økonom mener ligger til grunn for et overmettet marked av kunstnere.

Eivind Slettemeås er billedkunstner og forfatter med utdanning fra Kunsthøgskolen i Bergen, nå bosatt i Berlin. Han har vært styreleder for Unge Kunstneres Samfund 2005-2008 og arbeider hovedsaklig som frilans skribent og bokredaktør. Han har skrevet boken Kunst og prekaritet (Torpedo Press 2008), og arbeider for tiden med bok om kunstnerisk arbeid innenfor kontekst av postfordistisk produksjon og selvorganiserte fellesskap (utkommer på Ctrl-Z Publishing 2010).

REKO er et svensk kunstnerdrevet initiativ som har gjort en undersøkelse for å kartlegge produksjonforholdene ved Sveriges kunstinstitusjoner med mål om å forbedre produksjonsvilkårene for utstillende kunstnere. Reko lanserer høsten 2009 en online database som synligjør kontrakter og avtaler i håp om å kunne definere en minimumstandard som utgangspunkt for forhandlinger.

Dag Solhjell dr.philos. som på oppdrag av NBK i samarbeid med Jon Øien har vært ansvarlig for en spesialstudie av billedkunstnere med data fra Telemarkforsknings Rapport 241 om Kunstneres økonomi og levekår i 2006, publiserert i våren 2009.

Åse Løvgren er billedkunstner og kurator. I 2003 initierte hun samarbeidet Rakett sammen med Karolin Tampere, som er et plattform for forskjellige samarbeidsprosjekter der Løvgren og Tampere veksler mellom ulike roller og fungerer bl.a. som produsenter, foreleggere, kuratorer og kunstnere. Løvgren er også styremedlem i Bildende Kunstneres Forening i Hordaland og Unge Kunstneres Samfund, samt styreleder i Flaggfabrikken Senter for fotografi og billedkunst.

Kurator Catherine Hug fra Wienna Kunsthalle og DIY-aktivisten Isabel Reiß presenterer et program med videokunst utarbeidet for DVD magasinet COMPILER#3 med tema Work.

Compiler#3 er støttet av PRO HELVETIA, ved Sveitsisk Kulturråd

Arrangementet Why are artists poor? er støttet av Bergen Kommune, Norsk Kulturturråd, NBK og Frida og Olaf Rustis Legat.

Velkommen!!!!







NBK










Legg til ekstern kalender…