Installation Performance - Inside Glass

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING OG FORESTILLING

Hilde Grønner Flikke har arbeidet og arbeider med tre kunstprosjekter som berører glemsel.
To av dem kan oppleves i Galleri Gathe i Bergen i desember:

Orfeus snur seg er en rekke malerier/collager der overmalte kalendre er grunnelementet. Bildene er undersøkelser av glemsel og planløshet. Hvor mye kan et menneske glemme og fremdeles være seg?
Titlene på disse bildene er hentet fra Rilkes sonetter til Orfeus. Orfeus mister den umistelige i det han snur seg for å se om hun er der.

Inside Glass
Christina Haase har skapt en poetisk tekst utifra sitt improvisasjonsarbeide med danser Fernanda Branco. Denne teksten og en bunke armeringsjern danner kjernen i Hilde Grønner Flikkes installasjon. I husbygging fungerer armeringsjern som forsterkere som skal holde husets deler sammen. De kommer til syne i sammenraste hus som beinpiper ut av huskroppen. I installasjonen er armeringsjernene delvis dekket med en hud av semantikk og assosiasjoner. Fragmentene er i flyt mellom avfall, arkivering og affeksjon. Hva kan gripes i skredet av minner, stemmer og forbindelser?

Fernanda Branco tar i bruk installasjonen gjennom en to timer lang sekvens. Hun våkner til live, før hun sammen med musiker Per Jørgensen tar oss med til innsiden av en verden mellom verdener. Vi blir vitne til en transformasjon – et hamskifte – fra oppvåkning til realisering; en kvinnes kamp for uttrykket i seg selv. I brytningspunket mellom drøm og våken tilstand blir hukommelsen satt på prøve, og nødvendigheten for tale blir fremtredende. How does presence speak now?

Åpning fredag 04.des.09 kl. 18.00.
Utstillingen står til 20.des.09

Forestillingen Inside Glass med Fernanda Branco og Per Jørgensen
spilles fredag 4.des. kl.1900 og lørdag 5.des. kl. 1500, billett kr.80,-

Legg til ekstern kalender…