Sluttspill 1920 - poker, mord og jazz Laivfabrikken VII

(For å melde deg på, send en mail med navn, tlf.nr, alder o.l., til: hanso at rollespill dot no)

“Vælagtede Herre / Frue!
De er herved inviteret til en fæstlig aften med kortspilling i en af Arthur Fronth Mathisen’s residenser i Christiania.
Det vil bli enkel bevertning for dem som måtte ønske det.
Undertegnede ville sette stor pris på deres nærvær, og håper De kommer.”

Året er 1925. Gambling og brennevin er forbudt, og du har nettopp blitt invitert til en aften med begge deler (“kortspill og enkel bevertning”…).
Det foregår selvsagt i dannede former, med mennesker av din egen stand, og er jo bare litt harmløs moro. Eller er det bare det? Hvem vet hva som vil skje når spillet er i gang….?

Vi vil prøve å lage en liten, upretensiøs murder-mystery-laiv med kort forberedelsestid, og minst mulig stress rundt. Siden en stor “stressfaktor” vanligvis er å finne et spillsted og leie det (og dette ofte fører til at laiver blir avlyst eller utsatt), vil laiven foregå på et lokale i Oslo. Vi vil gjøre vårt beste for å stashe opp denne og gi den en 1920-talls-“feeling”. Altså vil heller ikke kostyme- og stash- kravene bli så veldig høye, selv om vi selvfølgelig blir glade hvis dere gjør deres beste. 1920-tallet er heller ikke den verste tidsperioden å finne noenlunde “saklige” klær og effekter til.

Det er plass til ti spillere.
Spillet vil begynne i 6-tiden og fortsette så lenge det er hensiktsmessig. Laiven koster 100 kr, som skal dekke effekter, “rekvisitter”, litt enkel mat, og andre utgifter som måtte dukke opp.

Det vil bli servert alkohol, via en bar og personell på laiven. Dette betyr at de som er avholds eller under 18 kan fremdeles simulere å drikke fordi vi vet å servere de ikke alkoholholdig drikke. Selv om vi skal ha alkohol tolereres overstadig bruk overhodet ikke. Det er lov å bringe medbrakt, men informer oss om det. (Dette gjelder selvsagt ikke folk under 18.)

Rollene er skrevet og er ganske fastsatte. Hvis du likevel har et rolleønske du brenner sterkt for, fortell oss om det, og vi kan se om vi har noe som ligner. Men vi må ta forbehold om å være ganske diktatoriske når det kommer til rollene, for de er et puslespill som skal gå opp.

Når det er sagt: Vi vil bare ha det gøy med dere, og kanskje skremme dere litt, hvis vi klarer. Vi kan bli nødt til å gi noen få instruksjoner til noen av spillerne, men det meste er opp til dere, spillet blir hva dere gjør det til.

Så vi håper dere vil bli med tilbake til jazzalderen, hvis dere tør…

For å melde deg på, send en mail med navn, tlf.nr, alder o.l., til: hanso at rollespill dot no.
For mer informasjon, still spørsmål i denne tråden, så når vi ut til flere!

Du kan også ringe en av oss:
Kaisa på +47 91 87 80 39
HansO på +47 91 89 58 51.

Ang lokale: For at ikke noen skal få snusen i hvor vår lille soiree skal finne sted, vil vi opplyse om lokale senere. Men vi kan si at det vil være i Oslo-området.

Du finner mer informasjon om laiven, samfunn, moter, priser på varer og ikke minst pokerregler på
her.
.

Hjertelig Velkommen
Kaisa M. Lindahl Lervik
Hans O. Martinsen

Legg til ekstern kalender…