KWESTAN JAMAL Landscape - Mindscape - Artscape

Ny utstilling på Prosjekt Alvøen (/KunstiBadet)
www.prosjektalvoen.org

Åpning: Lørdag 5. desember kl 1400 ved Rita Marhaug, professor på Kunsthøgskolen i Bergen.

Tidsrom: 05.12.2009 – 31.01.2010

Åpningstider: torsdag-søndag kl 12.00-15.00

Sted: Alvøveien 138, 5179 Godvik.

Kwestan har de siste årene jobbet med et prosjekt som undersøker ”stedet” sett ut fra to perspektiver: Norge og Kurdistan. Hennes visuelle refleksjoner refererer både til kunstneriske tradisjoner og samfunnsmessige implikasjoner ved de to forsjellige syn på sted og landskap, men også om rommet i mellom – ”reisen”.

Hun tar utgangspunkt i relasjonen og samhandling mellom naturlandskapet og kulturlandskapet formet av menneskers eksistens. De to landene og folkenes forskjellige tradisjoner og syn på landskapet er kilder for hennes visuelle bearbeidelser.

Kwestan har undersøkt hvordan og på hvilken måte menneskene er så sterkt tilknyttet naturlandskapet. For eksempel måten de henvender seg til naturen, og måten de bruker naturen, daglig og til ulike årstider. Ulike opplevelser av naturen i den lyse tiden og i mørketiden og forsjelligheten i klima har vært viktig inspirasjon.

Utstillingen i regi av Prosjekt Alvøen vil bestå av maleri, tegning og video. I tillegg vil hun lage en vegginstallasjon basert på fotodokumentasjon fra en reise som gikk fra Bergen til fjellområdet i Nord – Irak. Reisens formål var å lage kunstverk i naturen og fotoene fra denne turen kombineres med tegning og skrift direkte på veggen. Kwestan har Mastergrad i Kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen.

”I mine visuelle arbeider har jeg ønsket å bidra med nye fortellinger om landskapsopplevelse.”

Kwestan Jamal

Legg til ekstern kalender…