OF NORWAY (djs) / THOMAS URV vs ROLAND LIFJELL






Lørdag 12. Desember, Sikamikanico (Møllergata, Oslo)
OF NORWAY (DJs) vs. THOMAS URV & ROLAND LIFJELL (back2back)

Lørdag 12/12 står i technoens tegn, da vi har hentet inn 2 av Norges desidert beste og mest erfarne techno DJs – til å spille back2back. Foruten å til sammen ha Norges mest omfattende platesamling, har de to gjestet alle “de store” som har lagt grunnlaget for det techno er i Norge i dag. Ikke bare gjestet, de har også arrangert dem. Så dette er vel så mye en hyllest og takk til disse to pioneerene, som en technofest på Sikamikanico.

ROLAND LIFJELL:
Roland er en av de ubestridte nestorene på den norske techno-scenen. Han har vært DJ i 20 år snart, og har i tillegg vært involvert i det meste annet man kan bli innblandet i, deriblant produksjon, radiovirksomhet, plateselskapsdrift og musikkdistribusjon. Til daglig figurerer han bak disken på Filter Musikk i Oslo, en av de få butikkene på kloden hvor man kan kjøpe både vinylplater og utstyret man trenger til å lage og spille dem, noe som har gjort sjappa til livsnerve og kraftsentrum blant hovedstadens elektronikere. Rolands spillestil har en særegen atmosfærisk nerve som han er temmelig alene om i norsk sammenheng, og som har vært med ham siden starten. For selv om han har fulgt den aksellererende utviklingen som har funnet sted innenfor elektronisk musikk, er “Roland soundet” lett å kjenne igjen, både når han DJer og på platene han har gitt ut under aliaset Audibelle. Forvent teknologiske lydbølger av fremste kaliber, anrettet
med perfeksjonisme og sjelden medrivningsfaktor.

THOMAS URV (alias THOMAS URB):
Det er vanskelig, nei, det er umulig å snakke om Techno i Norge uten å nevne Thomas Paulsen. Technotrollet fra Bergen, som de siste 17årene har pushet og spilt reinspikka techno under aliasene DJ Urb, Uthanizer og i det siste Thomas Urv. På sine venner skal man kjennes, og Thomas har hatt gleden av å spille med storheter som Dj Hell, Steve Stoll, CJ Bolland, Biosphere, Surgeon, Richie Hawtin, Robert Hood, Dave Clarke, Carl Cox, Speedy J, Carl Craig, Mr C, Mathew Jonson, Audion, Claude Young, Oliver Ho, Tiësto, SLAM osv osv osv. I det siste har du helt garantert hørt navnet i sammenheng med PLOINK festene, som har dratt noen av technoverdens aller største navn hit til berget. Vi synes det er synd og skam at han på disse festene kun har satt seg selv til oppvarming, da han i våre øyne er en av Norges desidert beste og mest inspirerende DJs. Derfor gleder vi oss vilt og hemningsløst til å høre URV & LIFJELL back2back, i peaktime.

OF NORWAY:
Er 2spanet Chris Lynch & Lil’Wolf, som har begynnt å sette sine spor nå, som live act og produsenter. Gutta har mellom seg gitt ut plater på alt fra Rebirth til Afro Art, til Dialect til Tommy Boy/Black Label osv. Du finner dem ofte på spillelistene til DJs som Stacey Pullen, Ripperton, X-Press 2, Ben Mono, Ben Watt, Ajello, Llorca (osv osv).

Legg til ekstern kalender…