JASSBOX fyller 3 år med: BUNGALOW, PERRY LOUIS, ERIK HALVORSEN TRIO, TOM WIELAND, EIVIND OLSVIK, ESPEN HORNE M.M.

[Bilde]

JASSBOX: 18.DESEMBER, HOTEL TERMINUS, KL.20.00

Da e vi altså klare for jassboxens 3års jubileum på Terminus. Etter et fantastisk 2009 med musikalske høgdare i fleng prøver vi selvfølgelig å toppe det hele med heftig feiring og med et gromt, utsøkt program.

Bungalow, kvintetten med jassbox favoritten, Magne Thormodsæter i spissen drar på med et bredt spekter moderne modaljass basert på Magnes egne komposisjoner og med sterke, fornuftige inspirasjonsglimt til Coltrane, McCoy Tyner, og Miles Davis. Som vanlig, urokkelig ernergisk og i denne kvintett sammenhengen, også med et stort, variert og spennende solist register. Gled dere.

Erik Halvorsen Trio er også et nytt bekjentskap i Jassbox sammenheng. En musikals variert trio som beveger seg fra klare perkusive Monk referanser og 60 tallet til en mer utfordrende lek med klubb/beat pakken, over i et mer åpent elektronika landskap selv om det melodiøse, fengende, nesten popaktige preget bekrefter en stødig kurs. Kompet blir som senere på kvelden, besørget av to stødige brødre, Magne og Ivar Thormodsæter.

Tom Wieland kommer til Bergen luftveien fra Wien. Her har Tom hatt sitt virke som dj og produsent de siste 10-12 årene. Han står bak en rekke fantastiske samleplater med tidligere østeuropeisk jass og er også kjent for å være en av bakmennene i les Gammas og nå, i senere tid, 7 Samurai. Dere kan vente dere en gjennomført, heftig blanding av nytt og gammelt vinylhåndverk. FEST.

Perry Louis kjenner de faste Jassboxgjengerne godt til. Snurrer eventyrlig dansbare godbiter fra spillerne og er Jassboxens eneste reelle jassdans alibi. Var med å starte hele jassdansscenen i London på 80-tallet og har drevet den videre til nye høyder i dag gjennom troppen sin; JazzCotech Dancers, basert i Camden. Vi lover Perry i godt jubileumslag, armer og bein i en perfekt koordinert/koreografert galskap.

Kom tidlig på fredag 18.desember. Skal dere ha stoler og bord, så bør dere være tidlig ute.

Jassbox gjør et samarbeid med HiFi Terapi for jubileumshelgen og kjører et eget arr. på Kaffemisjonen, lørdag 19.desember kl 20.00 (Perry Louis/Tom Wieland) og senere på lørdagskvelden på Cafe Opera, fra 24.00 med Eivind Olsvik/Kai Stoltz/Tom Wieland/Perry Louis.

Legg til ekstern kalender…