Årets julegave fra Radiodokumentaren

Hold deg fast!

Vi har trålet arkivet og funnet fram fem av de aller beste Radiodokumentarene noensinne.

Nå ligger de og godgjør seg på Podkast-siden vår og bare venter på at du skal laste dem ned til odel og eie, og lytte deg gjennom fem fantastiske radiotimer i jula.

Til toget hjem:

Nanna og mamma. Nanna er 16 år og er som tenåringsjenter flest. «Så lenge du er under 18 år, så er du mitt ansvar,» sier mamma. Mamma er 44 år og er som tenåringsmødre flest. Dokumentaren er laget av Hege Dahl. Teknisk ansvarlig: Wenche Ødegaard. Konsulent: Berit Hedemann. Vant Prix Europa, Berlin 2003.

Til timen mens ribba er i ovnen:

En surrebukk på stjernehimmelen. Sten Erik er 28 år. Hans store lidenskap er teatret, og han kjenner så godt som alle skuespillerne i Oslo. Han synes selv han bare har litt Downs syndrom, men det er vel ikke de andre enige i. Programmet er laget av Gyrid Listuen. Teknisk regi var ved Mari Skoe Runde og Erki Halvorsen, konsulent Lars Helge Myklebust. Prix Europa i Berlin i 1997.

Til pustepausen fra familien 1. juledag:

Den brune pakken. Cesilie får ein brun pakke av sin far, med påskrifta “Denne skal ikke åpnes før tidligst to år etter din mors død”. Mor har no vore død i to år, og pakken kan opnast. Programmet handlar om prosessen fram mot opninga. Programansvarleg: Kari Hesthamar.Teknisk regi: Kåre Johan Lund. Konsulent: Berit Hedemann. Sølv i Prix Italia 2004.

Til skituren i lysløypa:

So long, Marianne. Ein radiodokumentar om og med Leonard Cohens norske muse. Av Kari Hesthamar. Teknisk regi: Kåre Johan Lund. Konsulent: Berit Hedemann. Prix Europa 2006.

Til en morgen før de andre har stått opp:

Set it free. Musikken var der allerede fra fødselen av. Og det var jazz det handlet om. Ved sin presise intonasjon, sin inntrengende kraft og sitt nakne og ærlige uttrykk ble Radka Toneff en unik sangerinne. Vi møter hennes nærmeste; moren, søsteren, medmusikere og venner. Vi blir kjent med et menneske fullt av livsglede og skaperkraft, men også med stor ensomhet og smerte. En radiodokumentar av Karen Frivik. Teknisk regi: Geir Hauger. Konsulent: Lars-Helge Myklebust.

Programmene er kun tilgjengelige i tre uker.

Legg til ekstern kalender…