The taste of death is on my tongue, I feel something that is not from this world

[Bilde]

En performance og installasjon av Joachim Carr (piano) og Anja Carr som Chewbitchy + en spesiell gjest

Åpning med performance torsdag 7.jan. kl. 18-19, åpen utstilling fred 8.- sønd.10.jan 12-16.

Galleri 21:24, Enga 2, Oslo.

The taste of death is on my tongue, I feel something that is not from this world var noen av Mozarts siste ord før han døde. Det siste året han levde, i 1791, arbeidet han med Requiem – dødsmessen som aldri ble ferdig. Parallelt skrev han det lystbetonte, drømmeaktige syngespillet Tryllefløyten. Den korte veien mellom leken fantasi og dødens alvor var tydelig hos Mozart. Denne kontrasten er noe søskenparet Carr prøver å formidle gjennom et teatralsk og lekent uttrykk, hvor grunnleggende konflikter ligger og ulmer under overflaten.

Mozart antydet at han var på vei inn i en annen verden da han lå på dødsleiet. Denne performancen er en blodig og brutal kollisjon mellom to ulike verdener, en slags drømmeverden hvor gjenkjennelige karakterer kan tippe over og bli noe annet. Joachim er en disiplinert pianist som studerer ved Barratt Dues musikkinstitutt og vil spille noen av Mozarts sarte melodier. Anja studerer Master på Kunstakademiet i Oslo. Hennes karakter kommer ikke fra den høykulturelle, dresskledde delen av kloden; Chewbitchy har rosa pels og er bitchen til apemennesket Chewbacca i Star Wars. Hun fikk aldri være med i filmene og har helt andre intensjoner enn å berike det overnaturlig vakre som Mozarts musikk ofte representerer. Bortsett fra at hun minner om en overvektig kanin, er hun i slekt med den klassiske jazzsangerinnen, som i likhet med kvinner i dagens musikkvideoindustri er tvunget til å spille på sex for å overleve. Chewbitchy har også eldgamle aner – som de fleste fristerinner vi kjenner fra førkristne myter er hun også et monster.

Midt i kaoset av utdaterte kjønnsklisjeer og kollisjonen mellom høykultur og sci-fi, vil vi forhåpentligvis få besøk av en spesiell gjest fra et noe omstridt miljø. Vi vil ikke røpe mer enn at han, på samme måte som Mozarts musikk, representerer et skjønnhetsideal som grenser mot noe overmenneskelig.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…