PrøveRommet - en aften på Knøderen

Vi tar turen til Knøderen også denne sesongen, stas, stas!

Scene:

  • Birk skal prøve å “jamme” sammen noen bilder som passer inn i de ledige krokene på Knøderen, og kanskje til og med i akkompangement.
  • Lansering av KALAS. KALAS er en fanzine av den gamle skolen, kopiert opp i svart-hvitt. I
    hvert nummer er det 12 bidragsytere som disponerer en side hver. KALAS har et bittelite opplag og er et sted man kan publisere uten å få prestasjonsangst. Derfor egner det seg spesielt bra for alle som sier at de ikke skriver (men har skuffene fulle av tekster), alle som tar bilder uten å kalle seg fotografer og alle som tegner selv om de påstår at de ikke kan. KALAS tar imot forslag til bidrag fortløpende. Send tekster, tegninger, handlelister, foto, nødrim, manus, dialoger og skattekart til [email protected]. Presentasjon ved Åsne Hagen.
  • Fra Skrivekunstakademiet kommer:
- Eivor Daae Mæland - Silje Ulstein - Aina Villanger - Joakim Hunnes
  • Koreograf Kristine Nilsen Oma viser improvisasjoner fra utviklingsposessen av sitt nye hybride arbeid ingenting gjør vondt nå, som ikke gjorde vondt før. Stykket er laget i nært samarbeid med dansekunstner Gitte Bastiansen. Det blir en visning på Verftet, lørdag 27. februar kl 15 (ta heisen til 4. etasje og det er første dør til høyre), og en visning søndag 14. mars på Logen. Endelig premiere 9. april. Prosjektet sitt utgangspunkt er det buddhistiske prinsippet «honin myo» som betyr «fra dette øyeblikket og videre herifra». Buddhistisk filosofi sier: «Om du ønsker å forstå årsakene som eksisterte i fortiden, se på resultatet som det er manifestert i øyeblikket. Og om du ønsker å forstå hvilke resultat som kommer til å bli manifestert i fremtiden, se på årsakene som eksisterer i øyeblikket.» Oma og Bastiansen er glade for alle tilbakemeldinger de kan få i etterkant av visningen.
  • Klippet fra PrøveRommet-programmet 8. februar 2010: «På en skute midt ute på havet befinner det seg tre mer eller mindre oppdiktede skikkelser, i en tid som har stått mer eller mindre stille siden den gang de først ble presentert for PrøveRommets publikum for snart to år siden. Hovedansvarlig for disse tre skikkelsenes skjebner, manusforfatter Ingvild Hellesøy, kommer til PrøveRommet i kveld i håp om at skuten kan få ny, frisk vind i seilene.» Stor grad av tillitt er på forhånd gitt til PrøveRommets elskverdige publikum. Forslag premieres på en tilfeldig måte.»
Ingvild Hellesøy vil denne mandagen på Knøderen presente fortsettelsen på historien om de tre skikkelsene midt ute på havet, etter god respons og bidrag fra PrøveRommets publikum.
  • orvilsk! er musikk til tekster av den norske dikteren Ernst Orvil (1898-1985). Ernst Orvils måte å skrive på har blitt kalt «orvilsk» i mangel på noen bedre beskrivelse; underfundig, elegant, mangetydig, paradoksal.. Orvil skrev i sin levetid nærmere 1700 dikt, og hele 1100 av dem etter fylte 70 år. Han blir av mange regnet som en av Norges store poeter, samtidig som han har fått forbausende liten plass i både diktantologier og folks bevissthet. Jan Erik Vold spør seg, som Orvil-redaktør: “Er alle lesere blitt så forbløffet, at de ikke riktig trodde sine egne øyne? Som om hver ny tidsalder måtte ta til seg Orvil på sin måte?”

Ingvild Koksvik Amundsen (sang) og Lars Jakob Rudjord (piano/keyboards) har samarbeidet lenge, men arbeider nå for første gang sammen med egenkomponerte låter i duoformat.

orvilsk!

Utstilling:

  • Are Edvardsen – En animatør sine indre tanker. Utstillingen vil være illustrasjoner, inspirert av tegnefilmestetikk, klassisk animasjon sin cellshading, og en stor dose fantasi. Noe forunderlig, noe forstyrrende, og noe søtt.

In the far distances of the world,
there lived a magical and sacred garden.
Within this garden held the most extraordinary secret

The garden was a magical place,
one that was started with a hope, a dream.
A dream that saw the succession of happiness.

Peter was his name. The boy with that dream.
You see, Peter was a magical and clever boy
with a dream so big, it would become a reality.

But before we get to that, I want to take you to where it all started…………..

DJ:

  • OLLI – spiller fabelaktig musikk!

VELKOMMEN!!

PrøveRommet er en tverrkunstnerisk event som finner sted annenhver mandag i sesongen til BIT Teatergarasjen. På PrøveRommet kan man i uformelle og sosiale omgivelser følge med på noe av det som rører seg på Bergens undergrunnsscene. PrøveRommet fortsetter i likhet med BIT Teatergarasjen sin nomadiske tilværelse i Bergen i tiden som kommer, og blir å finne på noen gamle og noen nye arenaer vårsesongen 2010

Legg til ekstern kalender…