Yachtrock og Ping Pong - 2. episode: Når alt er som mørkest

[Bilde]

I sommeren 2009 kom Bergen, Norge og verden sammen på Landmark for å feire alt som var mykt og maritimt.
Vi som var heldige nok til å ta del lærte noe om oss selv, om det å være menneske og om det å sette seil. Sammen.
Siden den gang har mye vann passert foran baugen, og farvannene har blitt kalde. Likevel, om man virkelig tror, kan man fortsatt høre tonene av myke menn i bølgeskvulpet fra Lille Lungegårdsvann, og om man virkelig ser godt etter, kan man se konturene av stolte seil i horisonten.

De gamle legendene forteller om at sjømenn, når været raste som verst og nøden var størst, kunne se konturene av et skip i stormen. På skipet stod en gruppe menn i baugen, staute mot kuling og sjøsprut. Mennene bar edle navn fra en tid hvor mykhet kom fra plater og ikke fra tuber merket aloe vera. De var Toto, Doobie Brothers, Hall & Oats og Kenny Loggins, og stormen bet ikke på dem. De bar bud om smulere farvann og fønvind fra sør, og de skrekkslagne sjømennene kunne ikke annet enn å knipse rolig i takknemlighet, fordi de visste at de var reddet og at de ville få drinker med paraplyer i.
Vel venner, nøden er stor og stormen raser. Bergen har gått på grunn i kulden, og kalde toner fyller skroget.
Men der! Bakom bølgetoppene. Gjennom bølgespruten. Omrisset av myke menn! Og på vinden hører vi varme toner. Yachten deres har stø kurs for Landmark og Toto vinker oss på slep. Jammen har de ikke med et bortennisbord også, med racketer nok til alle. Vi er reddet, Bergen! Kan dere føle det?

Som forrige gang belønnes antrekk som passer fritidsseiling med gratis inngang. Sett seil!

Musikk til kahytten

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]
[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…