Time to shine!

Arkitektur // Industridesign

Utstillingsåpning:

Fredag 22.01.10 kl 19.00 i PopUp Gallery på Tjuvholmen allè 10.

Åpningstider:

Fredag 22.01 kl 19.00 til 23.00 / Lørdag 23.01 kl 12.00 til kl 17.00

Mandag til torsdag: kl 12.00 til 18.00 / fredag kl 11.00 til kl 15.00

Utstillingen Time to shine viser frem 10 unge talenter innenfor arkitektur og industridesign.

Gjennom utstillingen Time to shine ønsker PopUp gallery å rette fokuset mot faget arkitektur og industridesign. Prosjektene viser til et mangfold og belyser viktige temaer som: bærekraftsdiskusjonen, – hvordan trekke naturen og naturkreftene inn i arkitekturen igjen, – digitale tidsalder, – hvordan nye teknologier skaper frykt, – hvordan utvide spillerommet til den tradisjonelle avistegningene – hvordan redesigne et produkt – hvordan skape en identitet gjennom et produkt – møbel og funksjonalitet.

*Hvor?: *

PopUp gallery i Tjuvholmen Alle 10 ved Aker Brygge. Buss 54 eller 21 til Filipstadkaia (‘Bryggetorget’)

Utstillere:

Arkitekt / Gislunn Halfdanardottir og Hanne Balstad.

Prosjekt: “Islands”

Beskrivelse:

Prosjektet er et kritisk utforsking av bærekraftbegrepet. Arkitektene har betraktet bydelen Strømsø i Drammen som et laboratorium for eksperimentering med bærekraft i bysituasjonen, og resultatet er tre store maskiner hvor bærekraft agendaen er intensivert og synliggjort og bidrar til et nytt blikk på byen.


Arkitekt / Anders Eik Pilskog og Mari Kanter v. Pilskog & Kanter Arkitektur

Prosjekt: Wind and Light Screens

Beskrivelse:

Prosjektet Wind and Light Screens består av store skjermer som filtrerer lyset og vinden. Skjermene definerer en ny vegg og et nytt møte med naturen. De gir oss en ny opplevelse av vinden og sollyset sammen, som begge påvirker skjermenes spill og artikulasjon.

‘’Idag er mye av fokuset til arkitekter å beskytte seg ifra naturen og dets fenomener. Mye ressurser og teknologien brukes for å opprettholde en gammel tenkning omkring arkitektur og natur. Men hvor langt skal en fjerne seg fra naturen og dets fenomener. Er virkelig fremtiden ekstra tykke vegger og vannbåren varme i alle rom?’’


Arkitekt / Mina Marie Hennum Storflaaten

Prosjekt: Renovation of Georges Street in to a Boutique Hotel

Beskrivelse:

Fiktivt bachelorprosjekt om å gjøre et delvis tomt næringsbygg i Dublin om til et boutique hotell. Tanken bak boutique hoteller er at det skal ose av luksus, med fokus på edle metaller. Konsept ble gullårer, med gull slik det er i naturen, ideen om hvordan gullåren snirkler seg oppover fjellveggen, og noen elementer fra utgraving av gull.


Industridesigner / Ingeborg Marie Dehs Thomas

Prosjekt: ’’The Bubbles of Radio”

Beskrivelse:

Med utgangspunkt i de stadige nye kommunikasjonsteknologier som i økende grad fyller våre omgivelser i et usynlig, elektromagnetisk landskap, var denne oppgavens overordnede mål å tilgjengeliggjøre mulighetene og tilstedeværelsen av disse teknologienes aktive felter, eller bobler, som har gitt navn til prosjektet.

Økt kunnskap vil kunne bidra til å ufarliggjøre, og optimalisere bruk av disse trådløse kommunikasjonsteknologiene, eksempelvis wifi, bluetooth, gsm og zigbee.

The Bubbles of Radio tar endelig form av en samling illustrasjoner som, inspirert av gammeldagse floraer, visualiserer elektromagnetiske felter, og dermed foreslår helt konkrete fysiske former til de ellers usynlige, uhåndgripelige teknologiene.

Hver “boble” har et utvalg tilhørende mønstre, til bruk på interiør eller eksteriør, for aktivt eller passivt å vise tilstedeværelse av den aktuelle teknologi.


Industriddesigner / Silje Eriksen

Prosjekt: “love to recycle , love to reuse”

Beskrivelse:

Håndstøpt servise i porselen. Serien tar utgangspunkt i produkter de fleste kjenner til fra før – fra gammelt arvegods til dagens matembalasje.


Industridesigner / Malin Hjorth

Prosjekt: Dagens tegning.wordpress.com

Beskrivelse:

Dagens tegning er et tegneproskjekt som starte 20 juni 2009 og strekker seg frem til 19 juni 2010. Hver dag oppdateres bloggdagenstegning.wordpress.com med en dagsaktuell tegning. Dagsaktuell vil i denne sammenheng bety at tegningen skal referere til en eller flere hendelser i nyhetsbildet. Det kan dreie seg om lokale så vel som internasjonale saker. Med dette prosjektet ønsker Maling Hjorth å utvide to begreper: blogging og tegning. Ved å herme en blogg, men å blogge gjennom tegning og ikke tekst. Samtidig ønsker Malin å utvide spillerommet til den tradisjonelle avistegningene ved å flytte tegningene ut i et eget medium.


Industridesigner / Ola Helø

Prosjekt: Klatrejakke utviklet for Norrøna

Beskrivelse:

Jakken var Ola Heløs bidrag til finalen i Norrønas internasjonale designkonkurranse i 2007. Konkurransen gikk ut på å designe innovativ bekledning til skikjøring, snowboarding og fjellsport. Han utviklet en jakke som er spesielt tilpasset fjellklatring og brevandring.


Industridesigner / Jan Kristian Strømsnes

Prosjekt: Wave – A public furniture

Beskrivelse:

Et offentlig møbel som er designer for å tilby lesestoff på en ryddig og elegant måte.


Industridesigner / Christian Steinskog

Produkt: Designing emotions

Beskrivelse:

Oppgaven var ment å hente noe kulturelt betinget ved bruk av masker og hvordan masker har blitt brukt opp igjennom historien. Prosjektet skulle utvikle en produktrekke bestående av masker/briller for actionsport utøvere, og en merkevare som representerer verdiene til disse produktene.

”Pareidolia”

Vår evne til å se menneskelige egenskaper i alt fra biler til skyer.

Det å gi menneskelige emosjonelle egenskaper til former og gjenstander ligger i oss alle sammen, og skulle ligge i grunnen av prosjektet.


Industridesigner / Erik Falk Petersen

Produkt: ‘’A photoalbum for the digital age’’

Beskrivelse:

Et “digitalt fotoalbum” som skal gjøre det enklere for mennesker å få glede av fotografiene sine i den digitale tidsalder.


For mer informasjon kontakt:

Natale Hugvik
www.popupgallery.no
www.designbeam.com
m: 98 04 18 14

Legg til ekstern kalender…