Eyes Of Children - Rashedieh

Etter glimrende innsats har Eyes of Children fått til en utstilling ved Godt Brød, Vestre Torggate. Utstillingen Eyes of Children er et prosjekt utviklet i forbindelse med Palestinakomiteens solidaritetsarbeid i flyktningeleiren Rashedieh i Sør-Libanon.

Prosjektet startet opp som en idé om å gi barna i Rashedieh muligheten til å uttrykke seg gjennom fotografiens kunst. Takket være donasjoner fra Norge utviklet prosjektet seg gradvis og kameraer kunne etterhvert kjøpes inn. Målet med prosjektet er å reflektere flyktningleirens virkelighet sett fra de unges perspektiv.

Etter ‘den store katastrofen’ (al naqba) i 1948, ble mange palestinere tvunget til å forlate hjemlandet sitt og ble spredt utover hele verden, flesteparten i Syria, Jordan og Libanon. I dag, 61 år etter, er situasjonen fortsatt ikke løst og palestinerne venter stadig på å returnere hjem.

I Libanon har det nye hjemmet blitt skapt innenfor flyktningeleirer, hvor de har blitt tildelt begrenset med plass. Rashedieh er en av disse. Blant de 12 flyktningeleirene i Libanon, er Rashedieh leiren som ligger nærmest Palestina, bare 23 km fra den libanesisk-palestinske grensen.

På grunn av mangel på sivile rettigheter, lever palestinere i Libanon under dårlige livsvilkår. Det er høy arbeidsledighet i leirene, noe som resulterer i at mange unge gir opp sjansen til å utdanne seg for å hjelpe familien.

Det er mange hjelpeorganisasjoner som operer i leiren, Palestinakomiteen i Norge er en av de. I samarbeid med biblioteket i leiren, The Hani Al-Qadoumi Library, og The General Union of Palestinian Women (GUPW), tok dette fotoprosjektet form og har til dags dato skapt stor glede både for barna og deres pårørende i leiren.

Det er gjennom et barns øyne man kan se fremtiden.

Legg til ekstern kalender…