First Aid Kit (SE) support: Mhoo

ASF presenterer First Aid Kit i Teglverket under Åpningsuken til Kvarteret:

Denne svenske indie/folk-duoen består av de unge søstrene Klara og Johanna Söderberg fra Stockholm. Deres debut EP ”Drunken Trees” ble utgitt i 2008 på Rabid Records som er eid av det svenske elektronikabandet The Knife. Vårens turnè er releaseturneen for deres første album ”The Big Black & The Blue” som blir sluppet 25. Januar 2010.

Det musikalske eventyret til Klara og Johanna begynte som med så mange andre, å synge karaoke hjemme i barndomshjemmet. Men det var etter de oppdaget musikk som Bright Eyes, Leonard Cohen og Mr.Dylan at de skjønte hvordan musikk kunne berøre dem på helt andre måter. Klara beskriver hennes første møte med sangen ”First Day of my Life” av nevnte Bright Eyes som en åpenbaring. Og det var etter dette de startet å lage musikk. Det var først da de fikk en MySpace-side at jentene for alvor ble kjent, og tilbud om spillejobber kom fra fjern og nær. På by:Larm 09 ble konserten deres møtt med strålende anmeldelser og utsagn som ”tidenes bylarm-konsert”. Kvarteret er et av de første stoppene på ”The Big Black & The Blue” -turneen som skal innom både England og resten av Skandinavia i løpet av våren.

Support: Mhoo

Mhoo er et lite countryband fra Tønsberg, Sandefjord og Horten, der alle medlemmene er 17-18 år. Selv om bandet bare har holdt på i to år har kvartetten har allerede rukket å spille på bl.a Slottsfjell og i Brüssel, varmet opp for Holly Golightly og spilt på ulike ungdomsarrangementer som f.eks UKM. Musikken er countrypop med sterke innslag av alt annet, fra spansk pop og blues til god gammel bluegrass. Til nå har de ikke sluppet noe annet en ei hjemmelaga garasjeskive, men i oktober ga de ut sin aller første og ordentlige ep.

Mhoo var det eneste bandet som bragte frem spontan applaus fra årets demojury ved by:Larm 10 og juryen fikk sterke assosiasjoner til favoritter som Dixie Chicks og First Aid Kit.

-

First Aid Kit på Myspace
Mhoo på MySpace

Legg til ekstern kalender…