Konsert med domorganist Larisa Bulava (Riga)

Det har vært flere orgelkonserter i Markus kirke i løpet av det siste året. Og de synes å være populære, publikum spør etter mer. Nå fortsettes rekken med besøk av Larisa Bulava, domorganisten fra Riga i Latvia. Hun spiller sin orgelkonsert i Markus kirke lørdag 06. februar kl. 14.

På programmet i Markus kirke står blant annet verker av Johann Sebastian Bach og Georg Boehm, så vel som Antonio Vivaldis Orgelkonsert i d-moll (bearbeidet av J. S. Bach). Larisas forkjærlighet for den romantiske og nyere orgelmusikk blir tydelig gjennom Tema med variasjoner av tyskeren J. H. Knecht og en variasjonsrekke av franskmannen Marcel Dupré. Selvfølgelig vil hun også gi et eksempel av latvisk orgelmusik, av I. Zemzaris.

Larisa Bulava har opptrådt i alle de tidligere sovjetrepublikkene, så vel som i Tyskland, Østerike, Polen, Nederland, Belgia, Skandinavia og i Israel, Kanada og USA. Hun har gjort flere radio- og cd-innspillinger. Siden 1977 har hun undervist ved Det latviske musikkakademiet Jazeps Vitols, siden 2001 som professor. I 1992 ble hun domorganist i Riga. Domkirken i Riga har et av verdens største orgler som ble bygd i 1882-83.

Som det er blitt tradisjon i Markus kirke, vil det også denne gangen bli en enkel servering bak i kirken etter konserten. Det gir mulighet til å møte solisten og hverandre samt å utveksle erfaringer og inntrykk. Velkommen til en time med vakker og varmende orgelmusikk i vinterkulda.

Legg til ekstern kalender…