Utstillingsåpning - Riiko Sakkinen: Sweetshop, Sweatshop, malerier

Riiko Sakkinen (f. 1976) er finsk billedkunster bosatt i Spania. Sakkinen henter bildematerialet sitt fra hverdagslivet, bl.a. fra TV-nyheter og -reklamer, annonser i aviser, supermarkedprodukter og populærkultur. Typisk for Sakkinens verk er et muntert og forførerisk uttrykk i sterke farger.

Samtidig har arbeidene et underliggende alvor og et utfordrende budskap om vår verden og dens tilstand. Han er uten tvil en politisk kunstner som forsvarer individualitet, frihet og menneskeverd i en tid med store globale forandringer. Verkene gis mening gjennom tekster som kunstneren integrerer i bildene. Observasjoner av interkulturelle konflikter, nasjonalisme, globalisering og aktuelle politiske spørsmål fremstilles i form av annonser og tegneseriefigurer.

Sakkinen er utdannet ved Kunstakademiet i Helsingfors i 2002 og har siden 1996 hatt flere separatutstillinger i Europa, USA og Kina. Han har vært med på mange gruppeutstillinger verden rundt og er representert bl.a. i de faste samlingene i MoMA i New York og Kiasma i Helsingfors.

Kosmostars

Japanese Lower Middle Class Housewife

Utstillingsåpning torsdag 4. mars kl. 18. VELKOMMEN!

Siste utstillingsdag er 11. april.

Sted: Finsk-norsk kulturinstitutt, Kristian Augusts gate 5, Oslo

Legg til ekstern kalender…