Glem dine skandinaviske vaner, lat som du er på ferie, og tillat deg å åpne (litt) opp for et ukjent menneske! Hvem kunne du tenke deg å ha en samtale med?

I Skandinavia er terskelen høy for å ha en samtale med en fremmed. Vi prater vi med folk vi allerede kjenner- og eventuelt venner av de vi kjenner. Men når vi reiser- da møter vi en masse folk som er så hyggelige å snakke med. “For en kultur!- så hyggelige folk” sier vi til de vi kjenner når vi kommer hjem. Tør du å dra på “reise” i hjemlandet?

.

Hva?

Er du nysgjerrig på mennesker? Interessert i å møte en du ikke kjenner og ha en samtale? Hvem vil du prate med? En som er skikkelig god til å bake? En rullestolbruker? En tenåring? En prest? En statist? En satanist? En kapitalist? En bibliotekar? En mamma? En som har reist i Kenya? En som har opplevd svik?
Eller vil du heller bli overrasket…?

.

Hvorfor?

Fordi det er gøy å få et innblikk i andres liv! Og muligens forstår du mer av deg selv også. Ved å formulere ord, settinger og meninger høyt kan du forstå bedre hva det er du egentlig går og tenker på- for å ikke snakke om at nye mennesker gir nye perspektiver, og har erfaringer som du også kan få lære av. Jeg jobber med samtaler fordi, på tross av mange andre gode formidlings muligheter (film, musikk, tekst o.s.v.), er det i samtaler at jeg føler jeg kommer nærmest andre mennesker og deres livskunnskap, tanker og handlinger- som utvider horisonten og gjør at jeg forstår mer av verden. (Halleluja! Men jeg mener det.)

.

[Bilde]

.

Hvordan?

Fyll ut punktene nedenfor, og send meg dette på “[email protected]” snarest. Du vil i løpet av få dager få tilbakemelding, og forslag på et møte med en samtalepartner. I løpet av en uke eller to har
dere en samtale i vente!

.

Hvor?

Ettersom jeg bare er en person med flest kontakter i to byer, vil dette i første omgang begrense seg til Malmø og Oslo.

.

Hvem er jeg?

Jeg jobber med min masteroppgave som fokuserer på samtaler. Og da mener jeg ikke hvilke som helst samtaler- men gode samtaler. Virkelig gode samtaler. Samtaler som får deg til å tenke, re-tenke, se nytt, lure og forstå.

.

Merk! Dette er ikke noen form for dating! Dette er samtale for samtalens skyld.

Jeg takker på forhånd om du videresender dette til mennesker du tror kan være interessert. Takk!

.

Svar på disse punktene, og send til [email protected]:

.

Personlig informasjon:

(Disse opplysningene er forbeholdt meg. Fornavn vil bli gitt videre til samtalepartner.)

  • Navn:
  • Alder:
  • Yrke/utdannelse:
  • Nasjonalitet:
  • Telefonnummer:
  • Mail adresse:

.

Noen ting om deg selv:

(Dette kan være alt fra utdanning og yrke, til egenskaper, hva som er viktig for deg i livet, opplevelser du har hatt o.s.v.)

.

.

Hvem ønsker du å snakke med?

(Her må du gjerne være spesifikk, men husk at dette er nytt, og at antallet samtalepartnere kommer til å bli begrenset. Sett gjerne opp flere ønskemål.)

.

.

Sted for samtalen:

(Kryss av for ett av disse alternativene.)

  • Malmø:
  • Oslo:

.

Legg til ekstern kalender…