Billedkunst 1/2010 ute i ny drakt - løp og kjøp

Billedkunst 1/2010 med nytt design, inneholder blant annet:

Krevde norske kunstnere i anbudsrunde. Kunstutvalget for det nye R6 inviterte kun ikke-norske kunstnere til en lukket konkurranse. Dette vakte oppstand i departementene. Billedkunst kan rapportere om spørsmål fra høyeste hold i departementene og om en brukerrepresentant fra Landbruks- og matdepartementet som trakk seg i protest.

Hvem er samtidskunstens publikum? Kunstsosiolog Spyros Sifakakis ved Birmingham City University har forsket på samtidskunstens publikum i England. Det er de informerte, som allerede har kunnskap om samtidskunsten, som oppsøker galleriene. Billedkunst publiserer forskningsresultatene, og har blant annet snakket med Kulturrådet som etterlyser mer kunnskap om samtidskunsten og dens publikum her til lands.

Bare barn er barn. – Kunstløftet skal være en alternativ arena til Den kulturelle skolesekken, skolen og hjemmet, der de voksne velger for barnet. Vi ønsker å skape en ny bevissthet om kunst og kultur for barn og unge, sier prosjektleder Rolf Ellingsen til Billedkunst om Kulturrådets nye satsing.


I tillegg kan du lese om dokumentarfotograf Umida Ahmedova som er beskyldt for ærekrenkelse av en hel nasjon, forberedelsene til en ny og forskningsorientert biennale i Trondheim til høsten, og en samtale mellom Inger Sitter og redaktør Ingvill Henmo.

Legg til ekstern kalender…