Kjetil Berge - Nags Head Parade

[Bilde]
historien er full av vintre, tidlige snøfall, haglebyger i sommermånedende, mennesker som går opp hemmelige stier, som holder hverandre i hendene, som stiller seg ydmykt fram foran fotografen, som våkner i de samme rommene, kjenner trettheten i øynene, tungas tyngde i munnen, den andres pust, lyden av kirkeklokker, spader, av utknotete bibler, fulle av spørsmålstegn og stykningsforslag, av mennesker som ikke sover, men som blir liggende urolige, forsøker å få tiden til å stoppe, natten til å slutte å vri, historien er full av mennesker som våkner midt på natten, kler seg og begynner dagen fordi de er glemt, full av mennesker som våkner alene og tror de blir forfulgt, fordi de er glemt, trærne, vinden, gresset blir stemmer: historien er full av mennesker som tenker at skogen har en stemme, at når løvet faller gråter trærne, at når vinden løyer og det blir stille da er det døden som foraktfullt står og glor, at steinene og de råtne trestubbene har en sjel: historien er full av mennesker som står i grålysninger og hogger ved fordi de ikke vil bli glemt.

Eivind Hofstad Evjemo
Vekk meg hvis jeg sovner (s. 32)
Roman, Cappelen Damm 2009



Kjetil Berge (født i Ølen, bor og arbeider i London) viser i utstillingen Nags Head Parade skulpturer, foto og video produsert i Oslo, London og Kvalnes. Utstillingen er Berges første soloutstillingen i Oslo siden blood sucker sex magic we are the world we are the children we are the ones who make a beter place so lets start given på galleri Galuzin i 2006.

Gjennom en lang rekke utstillinger i inn og utland har Berge vist en imponerende bredde både i form og innhold. I prosjektet ALYANS under studiooppholdet på kunstnerens hus i 2009 viste Berge gjennom en lang rekke dialoger, performance og møter potensiale kunsten har som direkte møteplass og rom for dialog. I sitt verk til Havana biennalen i 2006 fikk denne viljen til å skape møteplasser et håndfast uttrykk gjennom en fullverdig danseplatform med tilhørende live band performance, senere ble dette verket vist på Stenersen museet. Dette behovet for å skape grunnlag for reflektert dialog og samvær har vært bærende gjennom hele Berges kunstnerskap. I 2004 brukte han et busskur (bubbelhead) til utstilingen London på Christiansand Kunstforening. Skuret ga både ly og motiv for å samtale samtidig som den også tjente som en vegg for kommunikasjon gjennom grafitti og skribling på veggen.

Utstillingen er kuratert av Petter Snare.

Legg til ekstern kalender…