Kvinner, Migrasjon og Likestilling - 8. marsseminar på Fafo

Fafos forskere feirer den internasjonale kvinnedagen med å invitere til formiddagsseminar mandag 8. mars 2010 kl 09.00-12.00 i Fafos lokaler i Borggata 2B på Grønland i Oslo.

For et forskningsinstitutt som er spesielt opptatt av arbeidsliv og velferdsutfordringer hjemme og ute, er et kjønnsperspektiv et helt nødvendig redskap. Kvinner og menn tilbys ulike vilkår og forventer ulike ting av seg selv og av hverandre. Vi byr på smakebiter fra Fafos forskning om kvinner, migrasjon og arbeid før vi trekker de store linjene fra 1970-tallets kampsaker og fram til dagens debatt om likestilling og integrering blant kvinner med annen bakgrunn enn etnisk norsk. Hva er dagens største utfordringer? Vi har utfordret kvinner som på ulike måter og på ulike arenaer har markert seg med meninger.

Velkommen ved May-Len Skilbrei og Hanne C. Kavli, forskningsledere ved Fafo

Fafos forskning om kvinner, migrasjon og likestilling
Innvandrer og kvinne. Kristian Rose Tronstad
Grenseløst husarbeid. Kristin Alsos og Line Eldring
Like likestilt? Hanne C. Kavli

De lange linjene – en samtale mellom en som var med fra starten og en som har studert dem etterpå. Rannveig Dahle (NOVA) samtaler med May-Len Skilbrei

Hva nå? Dagens politiske utfordringer i likestillingsdebatten. Vi har invitert kvinner som har markert seg med meninger til å holde innlegg og delta i debatten.

Legg til ekstern kalender…