ET KUNSTTIDSSKRIFT FOR HÅNDEN ! khVERK 1.2010

[Bilde]

Saker:
Arnested på ny? Metoden deres er kunst, dialog og praktisk arbeid – og det har de brukt i et prosjekt tilknyttet landets eldste asylmottak på Ytre Arna.

Beboere fra mottaket og kvinner fra nærmiljøet har møttes i workshops og laget arbeider som skal på utstilling blant annet på DogA, Oslo.
160 år etter Ytre Arnas tekstilindustris rise and fall tok til, produseres på ny tekstiler i Ytre Arna som resten av landet vil se – med hjelp fra Senter for Byøkologi.


Kanalglitter De tre ypperste smykkegallerier viser metall- og smykkekunst av verdensklasse, og de holder til i samme by: Amsterdam.

Byen inntatt sin sentrale posisjon på smykkekunstscenen gjennom snart 30 år – hvordan kom de dit, og hvordan ser fremtiden ut for de internasjonale smykkegalleriene og -kunstnerne? khVERK rapporterer.


Quilting før og nå. I Norge er quilting populært på grasrotnivå, men ikke så stort i museumssamlingene.

Victoria & Albert Museum i London har samlinger fulle av quiltarbeider fra 1700 til i dag, og nå får quilt laget av innsatte menn og deporterte kvinner, og av kunstnere sin egen utstilling. Men hva med norsk quilting før og nå?

Og i tillegg: Rett Vest/ Kunsthøyskolen i Bergens nye etiske retningslinjer, emaljeringsteknikken cloisonné, MDF i fin form, samt anmeldelser og utstillingsguide med (mye) mer…

[Bilde]

TIDSSKRIFTET KUNSTHÅNDVERK DEKKER ESTETISKE YTTERPUNKTER OG MANGE FORMER FOR SAMTIDSKUNST,OG ER ET KUNSTMAGASIN FOR DEG MED ÅPENT BLIKK OG STERKE FØLELSER I HENDENE.

*_Kritikere:_

Malin Vessby, Kjetil Røed, Sigrun Hodne, Inger Wold Lund, Mai Lahn-Johannessen

Skribenter:

Nina Vedeler Svensen, Reinhold Ziegler, Christina Christensen med flere.

Grafisk design ved Aina Griffin, redaktør: Christer Dynna*
Utgiver: Norske kunsthåndverkere

Coverfoto av Stig Weston, viser detalj av Tanja Sæters Evolving, blåst og fuset glass (3×4 meter)

Legg til ekstern kalender…