OsloProg 2010 - dag 2

Etter fem års pause er det duket for en todagers OsloProg igjen. Som før, er det Amatøren som er stedet for Skandinavias eneste progfestival.

THE GLUTTON

The Glutton hører til i Oslo der de gjennom fire musikere fra hele Norge har oppstått for å dekke behovet for lange låter og utspekulerte arrangamenter og taktskifter. De fire har variert personlig og musikalsk bakgrunn. Dette gjenspeiles i et sammensatt og tidvis komplekst lydbilde. Bandet som det er i dag kom sammen høsten 2009, men Jonas og Eirik har skrevet låter og spilt sammen siden 2005. Navnet gjenspeiler et fråtseri i musikalske virkemidler.

Musikken bærer preg av inspirasjon fra band som The Mars Volta, Snøras, JR Ewing, King Crimson, 65 days of static, Jaga Jazzist og Ulver. Selv kaller de det post-prog. Bandet skulle i utgangspunktet ikke ha vokal, men behovet for å utstøte lyder når man spiller har etterhvert tatt form av enkle tekster og bakgrunnsmelodier som glir inn i det totale lydbildet.

www.myspace.com/thegluttonband

WOBBLER

Dette bandet så dagens lys på den idylliske norsk landsbygda for noen år siden. Utgangspunktet var å starte et band som skulle prøve å gjenskape deler av det «klassiske» progsoundet fra tidlig syttitall. I Wobbler hører du derfor Yes, Genesis, King Crimson, ELP, Gentle Giant, Museo Rosenbach, PFM, Van Der Graaf Generator, Maxophone, Egg, Balletto di Bronzo, Banco del Mutuo Soccorso og så videre. Dette blir gjort med en enorm ansamling av keyboards, trommer og gitarer fra de dager, og utover et el-piano er alle instrumentene laget før 1975.

I 2005 slapp de debuten «Hinterland», mens bandets andrealbum, «Afterglow» så dagens lys i 2009.
Bandet spiller i disse dager inn sitt tredje album.

www.myspace.com/wobblermusic

Hjemmeside for Amatøren
www.amatoren.no/en_index.php

Lenke til kart:
maps.google.no/maps?f=q&sou…

Legg til ekstern kalender…