Sosiologien, statsvitenskapen og miljøpolitikken.

Er norsk sosiologi fortsatt ”økologisk blind”, 25 år etter at Ulrich Beck plasserte miljøet i sentrum for faget internasjonalt? Hva kjennetegner den statsvitenskaplige forskningen om norsk miljøpolitikk? Har den utviklet seg de siste ti-femten årene – eller er faget preget av stagnasjon?

Konferansen vil videre stille spørsmål om sosiologisk og statsvitenskapelige forskning i instituttsektoren er preget av teoriløshet og dermed manglende kumulativitet? Hvilken plass har transportsektoren i miljøpolitikkforskningen? Hva er og bør være de sentrale sosiologiske og statsvitenskaplige problemstillingene innen nasjonal miljø- og klimapolitikk i dag?

Innledere og kommentatorer er sosiologer og statsvitere som har stått sentralt i miljøforskningen i de to disiplinene. I tillegg vil forskere fra andre disipliner som har kjennskap til sosiologiske og statsvitenskaplige teoriers relevans for eget fagfelt og forskning delta, samt forskere som ser de to disiplinene utenfra.

De som så langt er bekreftet som innledere og kommentarer er professor Kristin Asdal (TIK), professor emeritus Ottar Brox, professor Erling Holden (HsF og tidligere Vestlandsforskning), professor Knut Holtan Sørensen (NTNU), førsteamanuensis Sissel Hovik (HiO og NIBR), professor emeritus Alf-Inge Jansen (UiB og TØI), professor Oluf Langhelle (UiS), professor Lars Mjøset (UiO), professor Marit Reitan (NTNU) og forskningsleder Hege Westskog (Cicero). Det vil også foreligge og bli presentert en bibliografi over publisert forskning på feltet det siste tiåret. Fullt program publiseres seinere.

Konferansen retter seg mot sosiologer og statsvitere som har sitt virke innen forskning, undervisning og forvaltning, men vil også være av interesse for andre fagdisipliner og yrkesgrupper som er opptatt av samfunnsvitenskaplige perspektiver på miljøpolitikk.

Se link for oppdatert informasjon.

Legg til ekstern kalender…