KUNSTBASSENG

[Bilde]

*Åpning onsdag 12. mai klokken 19.00!

Performance med TextFukkers/Chewbitchy klokken 21.00!

Utstillingen står fram til søndag 16. mai og er åpen fra 14.00 – 18.00

De fleste arbeidene er til salgs.

Galleri tipi

Youngsgt. 6

(Tidligere Galuzin Gallery/TAFKAG)

KUNSTBASSENG:*

Det leder en bratt trapp opp til toppen av stupebrettet. Der blir du kanskje stående på kanten og nøle en smule. Er det kaldt? Finnes det skumle overraskelser der nede i dypet? Så stuper du ut i den forfriskende opplevelsen det er å dukke ned i et basseng fylt med kunst. Bassenget huset en gang i tiden Galuzin Gallery, som ble smått legendariske for sine rølpete åpninger, men så trakk noen ut proppen og kunstnerne rant ut i verden.
Vi har igjen fylt bassenget med glimrende kunst og håper du kommer for å ta en svømmetur. Åpningen vil trolig være av den varme og fuktige sorten, med en stim av folk som svømmer rundt i store bølger. Etter stormen kan man så ta seg en rolig dukkert de fire neste dagene.

Kunstbasseng viser arbeider av en rekke kunstnere uten så mange andre fellesnevnere enn at de alle er nettopp det. De fleste tilhører det man kan omtale som den unge osloscenen, men har rukket å gjøre seg bemerket gjennom en lang rekke spennende prosjekter og prestisjetunge utstillinger. Vi befinner oss nå i året for biologisk mangfold og Kunstbasseng utgjør et lite og spennende økosystem hvor kunstmangfoldet er rikt og varierende. I en tid hvor kunstkonformiteten ofte synes å kreve en stram og konsekvent tematisering for at en utstilling skal være interessant, kan Kunstbasseng sies å representere en motforestilling mot dette. Ikke fordi temautstillinger er uinteressante, men fordi de utgjør en overvekt i dagens utstillingsflora. Skulle man oppsummert kunstens største og viktigste kvalitet gjennom de siste hundre årene er det nettopp mangfoldet som trer fram. Ismene har etterfulgt hverandre som perler på en snor og er nå blandet sammen til en herlig cocktail. Eller om du vil: Et kunstbasseng.

Legg til ekstern kalender…