Slippfest for Z 2/2010 og nye Z-nettsider

[Bilde]

Vi feirer at Z har fått nye nettsider og at Z nr 2/2010 “Fakta/fiksjon” er ferdig i trykken

Hyggelige ølpriser og enda hyggeligere selskap på Bar Robinet.


Urent eller umoralsk kanskje, men det er gjerne i det overskridende og utforskende stor kunst oppstår. De ustabile grensene mellom det virkelige og fiktive er tema for Z 2/2010:

- Nikolaj Frobenius kommenterer paradoksene han stilles overfor når virkelighet omsettes i litteratur som igjen adapteres til fiksjonsfilm.

- Gunnar Iversen leverer en innsiktsfull tolkning av et forbigått Werner Herzog-mesterverk: The Wilde Blue Yonder.

- Hvordan påvirker forandringer i den virkelige verden fiksjonens form og innhold? Birgitte Mandelid tar for seg den nyskapende argentinske filmen som oppstod i kjølevannet av landets totale økonomiske kollaps ved inngangen til det nye årtusen.

- Lars Audun Bråten har sett nærmere på hvordan based on a true story-filmer formes av det historiske premisset og hvordan de igjen kan farge vår oppfatting av historiske hendelser.

- Lars Ole Kristiansen leverer et glødende forsvar for at de beste dokumentarfilmene er de som låner fortellergrep og estetiske konvensjoner fra fiksjonsfilmen.

- Montages-redaksjonen har kåret tidenes ti beste mocumentaries, mens Tonje Skar Reiersen har snakket med en av sjangerens pionerer i Norge: Espen Eckbo.

- Karsten Meinich og Maria Fosheim-lund erklærer sin kjærlighet til to urene filmperler: Abbas Kiarostamis Close-Up og Jia Zhang-kes 24 City.

Legg til ekstern kalender…